İsmail Özdemir


Müslüman mahallesinde salyongoz satmak!

.


Müslümanlar Salyangoz yemez.Bu nedenle birisi Müslümanların yaşadığı mahallede salyangoz satsa, nasıl abesle iştigal ederse, aynı şekilde Şuurlu Müslümanları rahatsız ederek siyasi rant elde etmeye çalışmak da o şekilde abesle iştigal etmektir.Şuurlu Müslümanlara saygısızlıktır.

Özgür ÖZEL ile başlayan saldırılar, İsmail SAYMAZ, Sedef KABAŞ ve Sezen AKSU ile devam ediyor ve Şuurlu Müslümanları rahatsız ediyor.Şuurlu Müslüman ifadesini özellikle kullanıyorum, çünkü kendini Müslüman tanıtan birçok gafil, İslâm’a ve İslâmî değerlere saldırıyorlar.Farkında olmadan dinden çıkıyorlar.

Ben Müslümanım diyene, sen Müslüman değilsin denmez, ancak kişi söylediği sözlerle İslâm dininden çıkar, küfre düşer farkına bile varmaz.Kimseye zorla Müslüman ol diyemeyiz.Ancak İslâm’a,  İslâmî değerlere ve Müslümanların eğitim haklarına saldırı, tecavüz olduğunda buna karşı çıkmak inancımızın gereğidir.

Özgür ÖZEL; 4-6 yaş çocuklarının gittiği Diyanet Kur’an Kursları ile ilgili yaptığı açıklamada:  "Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var." demişti.Arkasından Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından Kur'an kurslarını hedef alan bir paylaşım yaptı. Rize'deki '4-6 yaş Gül Bahçesi Kuran Okulu'nun gerçekleştirdiği Mekke’nin Fethi gösterisinden görüntüler paylaşan Saymaz, "Çocuklar tavaf ettirildi, el kadar kızların başı bağlandı" ifadelerini kullandı.İsmail SAYMAZ, adeta 28.Şubat paranoyası içinde aklını kaybetmiş.Halkımızın büyük bir kısmı bu haber karşısında ELHAMDULİLLAH der. Maaşallah, barekallah der.Bu kursları tebrik eder.Bir gazeteci nasıl halkının hassasiyetlerine bu kadar yabancı kalır.

Diyanet’e teşekkür etmeleri gerekirken, maalesef 3-5 oy uğruna aklına ne gelirse söylüyor.Halbuki bu açıklama Özgür ÖZEL’e ve partisine oy kaybettirir.Zaten CHP’nin bu konuda sicilinin bozuk olduğunu Genel Başkan Kemâl KILIÇDAROĞLU bile itiraf ediyor.Halkımızın büyük bir kısmı çocuklarının küçük yaşlarda dini eğitim almasını istiyor.Çünkü “ağaç yaşken eğilir.”

Eğer Diyanet bu kursları yapmazsa, o zaman bu eğitimleri alması için başka alternatifler aranacak.Yoksa Özgür ÖZEL istemiyor diye çocuklarımıza dini eğitim vermekten vazgeçecek değiliz.

Bale kurslarına başlama yaşı 3-11 yaş arası gösteriliyor. 4-6 yaşında eğitim verilmeye başlanıyor. Kimse bir şey diyor mu? Ancak iş dini eğitime gelince çıldırıyorlar. Bu kafayla zor alırsınız tezkere.

Sanki birbirlerine destek olmak için peş peşe saldırılar.Milletimizden gelen tepkilerle süt dökmüş kediye dönen Özgür ÖZEL ve İsmail SAYMAZ’a, bu sefer, bir kadına yakışmayacak tarzda ifadelerle, Milletin Cumhurbaşkanı’na ve Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık da asla kabul edilemez.TDK sözlüğünde, KABAŞ= Boynuzu çıkmayan küçükbaş ya da büyükbaş hayvan veya dalsız budaksız ağaç veya kel veya çok şişman olarak tanımlanıyor.

Sedef KABAŞ hanımefendi acaba soyadının etkisi altında kalarak mı, Büyükbaş hayvan ve ahır örneğini kullandı, bilmiyorum.Ancak Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı için kullandığı benzetme çok kaba ve seviyesiz bir benzetmedir.

Sezen AKSU’nun seslendirdiği,Müslümanların kutsallarına saldıran şarkı sözleri de vicdanlarımızı yaralamıştır.

“Binmişiz bir aIamate  Gidiyoruz kıyamete SeIam söyIeyin o cahiI Havva iIe Ademe”

Bu sözlerin tevili yok.Adem A.S. cahil demek Kur’an-ı Kerim’e muhalefet etmektir.Allah C.C.Bakara Suresi 31.Ayet-i Kerime’de Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin” dedi.

Bu Ayet-i Kerime’den anlıyoruz ki; bütün ilimler Adem A.S.a öğretilmişti.Ziraat, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tıp, Matematik vs. tüm ilimleri biliyordu.Bütün ilimlerin temeli ALLAH C.C.ESMAÜ’L HÜSNA’sında mevcuttur.

Allah C.C. Esmaü’l Hüsna’sını Adem A.S. biliyordu.Bu nedenle Adem A.S. ve Havva Ana’mıza cahil demek büyük bir cehalettir.