www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


MÜSLÜMAN UYUMA DİNİNE SAHİP ÇIK

MÜSLÜMAN UYUMA DİNİNE SAHİP ÇIK


 

Gazetemizde 11 Aralık 2013 Çarşamba günü, “KAFAYA BAK SEN” başlıklı bir haber yayınlandı. Manşetten verilen bu haberde, Açık Öğretim Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinin eğitimini aldığı aile sosyolojisi dersi kitabında, “Çağdaşlaşma yolunda ilerleyen Türk kadınında son 10 yolda tutucu güçler (iktidar ya da başka İslami camialar) tarafından engellendiği, Murat Yayınlarına ait yardımcı test kitapçığında ise, İslam’ın çağdaşlaşmaya engel bir din olduğu ifade edilmiş.

 

AÖF’te okuyan bir öğrenci kardeşimiz tarafından tespit edilen bu durumu, kamuoyuna duyurmaktaki maksadımız, devlet okullarında öğretim görevlisi olarak çalışan İslam düşmanlarının, inançlarımızla nasıl sinsice oynadığını gözler önüne sermekti.

 

Haber yayınladıktan sonra, AÖF’teki bu İslam düşmanlarına İnegöl gibi muhafazakâr bir ilçede büyük tepkilerin olacağını düşünüyordum

 

Ama yanılmışım Zira İslam dinine yobaz denmesinin, İslam’ın çağdaşlaşmaya engel bir din olduğunun öğrencilere ders olarak okutulmasının, hiç mi hiç sakıncası yokmuş meğer. Bunu anladım dünkü tepkisizlikten.

 

Ben beklerdim ki, İslam’ın bir emri yasaklandığında en ivedi şekilde tepki gösteren

Milli Görüşçüler, (Saadet Partisi ve AGD) bu haberi duyduklarında kıyama dursunlar,

 

Ben beklerdim ki; Milli ve manevi değerlere saldırıldığında asla sessiz kalmayan ülkücü kardeşlerimiz, bu sinsi İslam düşmanlarına da sessiz kalmasın,

 

Ben beklerdim ki; Çocuklarımız dinini diyanetini en iyi şekilde öğrensin diye geceli gündüzlü çalışan İmam Hatip camiası ve gönüllüler derneği İHMED, bu konuya duyarsız kalmasın,

 

Ben beklerdim ki, “Dershaneleri Dönüştüreceğiz” diyen iktidara veryansın eden Gülen Cemaati Mensupları, “İslam Dini Çağdaşlaşmaya Engeldir” diyen zihniyete de veryansın etsin

 

Ben beklerdim ki; Ailelere yönelik eğitim çalışmalarıyla adından söz ettiren İslami hassasiyetlere sahip AHİD, vereceği tepkiyle yine adından söz ettirsin.

 

Ben beklerdim ki; Dindar ve ahlaklı nesiller yetişsin diye büyük emekler veren İlim Yayma Derneği ve Yıldız Gençlik Derneği, üniversite gençliğinin zihnini karalayan bu sinsi İslam düşmanlarına tepki koysun,

 

Ben beklerdim ki; Dünyanın her neresinde bir acı yaşansa İslami hassasiyetlerle koşup giden İHH İnegöl temsilcileri İNİYAD, bu konu üzerine de koşup açıklama yapsınlar,

 

Ben beklerdim ki, Mahmut Efendi Cemaati, Nakşibendî Cemaati, Cizre ve Menzil Cemaati, Süleymancılar ve Nurcular, bu haberi okuduklarında yaptıkları emri bil marufa, nehyi anil münkeri’de eklensinler.

 

Ben beklerdim ki; AÖF gibi devletin resmi bir kurumundan İslam’ı yanlış anlatan zihniyete, yine devletin resmi bir kurumu olan Diyanet İşlerine bağlı İlçe müftlüğümüzün söyleyecek bir sözü olsun.

 

 

Ama yukarıda saydığım tüm cemaat ve camialardan herhangi bir tepki gelmedi. Belki gözden kaçırdılar, belki işleri çoktu bilemiyorum, ama kimse bu konuya duyarlı olamadı.

 

Yukarıda ismini zikrettim camialar, Müslüman’ın vazifesinin İslam’ın sadece 5 şartını yerine getirmekten ibaret olmadığını çok iyi biliyorlar.

 

Bu sebepledir ki; İslami hassasiyeti olan tüm camialardan beklentim, İslam’ı bilinçli şekilde yanlış tanıtarak Müslüman gençlerin kafalarını bulandıran bu zihniyete bir an önce en sert tepkiyi vererek, bu konuyu ulusal bir gündem haline dönüştürsünler.  Bu Müslüman’ım diyen herkesin üzerine bir vazife olsa gerek.