www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Mutfakta yangın var

Ülkede işsizlik oranı yüzde 14’ler seviyesinde, çalışanların yüzde 50’si ise asgari ücretli. Yani açlık sınırının altında yaşıyor. Buna emeklileri de dahil ettiğinizde yüzde 70’lik kesim açlık sınırın altında yaşıyor.


 Hele son bir yıldır iğneden ipliğe yapılan zamlarla mutfaktaki yangın öylesine büyüdü ki, bunu yaşadığımız şu soğuk kış günlerinde daha da iyi hissetmeye başladık. Zira son gelen doğalgaz faturaları 400 ila 600 lira arasında değişiyor… Hanelere gelen elektrik faturaları ise 150 ila 200 lira arasında... Geçen yıla oranla yüzde 40 ila 60 oranında artan doğalgaz ve elektrik faturaları, yukarıdaki zikrettiğim açlık sınırındaki zümrenin belini bükmüş durumda. Halkımız gerçekten ne yapacağını şaşırmış vaziyette.

Ekonominin bu halde olmasının faturasını hükümete kesmeye kalktığımızda ise hemen önümüze beka sorununu koyuyorlar. Ne yani biz gidelim de CHP’mi gelsin türünden savunmalarla, CHP’nin 70 yıl önce yaptığı yanlışları gözümüze sokuyorlar. Ya da, “biz yerli silah sanayini geliştiriyoruz, yerli oto yapmaya çalışıyoruz, Akdeniz’de doğalgaz arıyoruz. Siz ise soğandan, patatesten bahsediyorsunuz” diyerek konuyu geçiştiriyorlar.

Hâlbuki mesele patates soğan meselesi değil.  Sağdan soldan duyuyorum, kimi ailenin elektrik borcundan dolayı elektriği kesilmiş, kiminin doğalgazı. Kiminin ise su borcu birikmişte birikmiş. Allah’tan belediyeler diğer kurumlara göre biraz daha insaflı da idare ediyorlar.

Ülke siyasetine baktığımızda ise İktidar kanadını yorgun ve heyecansız görüyorum…Bütün yük Başkan Erdoğan’ın omuzlarında sanki. Herkes onun ağzından çıkacak cümlelere odaklanmış. Acaba ne emir telakki edecek diye… Kimsenin kendine ait beyan edecek fikri kalmamış gibi. Zaten söylemeye cesareti de yok. İktidar cephesinden Erdoğan dışında kimse kendine ait bir söz edemiyor,  öz eleştiri yapamıyor. Aslında çokta şaşırmamak lazım… Zira başkanlık sisteminin, çok sesliliğin önüne keseceği belliydi.

Ana muhalefet desen ne söylemleri ile ne de eylemleri maalesef bu ülkenin umudu olmaktan çok uzak.  Bu ülkede vatansever herkesin kırmızı çizgisi olan HDP ile çok yılışık bir yakınlaşma içerisindeler. Geçmişte bunu AK Parti’de yapmıştı. CHP şimdi benzer yaklaşımları sergileyince yerden yere vuruluyor, onlarda cevap olarak eski defterleri açıp AK Partililerin yüzüne çarpıyor. Yani her ikisi de bana göre HDP konusunda ruh ikizi…

İktidarın küçük ortağı olarak anılan MHP ise zaten postu AK Parti’ye kaptırmış durumda.  Bir beka türküsü dolamışlar dillerine çığırıp duruyorlar. AK Parti ve MHP dışında herhangi bir partinin iş başına gelmesi onlara göre ülkenin batması,  yok olması demek!

Öyle ise seçimleri iptal edelim abiler, AK Parti ile MHP sonsuza dek iktidarda kalsın, kimse konuşmasın, yazmasın ve eleştirmesin. Sizde tepede mutlu mesut yaşayın.

Evet, doğrudur bir beka sorunu vardır. Zira coğrafya olarak çevremiz zengin yer altı kaynaklarına sahip ülkelerle çevrili. Diğer taraftan İsrail denilen terör devletinin arzı mevud, yani büyük israil devletini kurma hayalleri var ki, bu planın içerisinde Türkiye topraklarından da bir parça almak yatıyor. Irak, Suriye ve Libya zaten tarumar edilmiş, hem de bu iktidar eliyle… Sırada İran mı var bilemiyorum.

Demek istediğim; beka sorunu bir başka deyişle dış mihrakların ülkemiz ve komşu Müslüman ülkeler üzerindeki planları, hep oldu ve olacak. Ama Aslolan biz Türkiye olarak bu planları yapan bize beka sorunu çıkaran AB’yi, ABD’yi ve İsrail’i ne zaman dostluktan çıkarıp Allah’ın ve Resulünün gösterdiği istikamete doğru yol alacağız. Ne zaman ümmet olup, kardeş olup iri ve diri olacağız.

Ülkemizin bana göre asıl beka sorunu; her geçen gün kan kaybeden aile kurumudur. Sürekli artan boşanmalar, kadın cinayetleri ve tecavüzlerdir.  

Bana göre beka sorunu, her geçen büyüyen borcumuz ve artan işsizliktir.

Bana göre beka sorunu, gençlerimizin uyuşturucu ve fuhuş bataklığına düşürülmesidir.

Bana göre beka sorunu, liyakatsız insanların işbaşına gelmesidir.

Bana göre beka sorunu, dosta yandaşa adrese teslim ihaleler vermek, onları kesintisiz beslemektir.

Bana göre beka sorunu, adaletin kamil manada tecelli etmemesidir.

Bana göre beka sorunu, insanların şans oyunlarına umut etmesidir.

Hepsinden öte bana göre beka sorunu,fabrikaların tütmemesi, tencerelerin kaynamaması, sobanın odunsuz, yatakların yorgansız kalmasıdır.