www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


NASIL BAŞLARSA ÖYLE BİTER


Derler; Bizde ilk maçımız olan Niğde deplasmanından 1 puan, 2. maçımız olan Gaziantepspor maçında´da 3 puan aldık. İnşallah Ata sözümüzü tutar lige böyle devam ederiz.

     Spor-Toto 2. Lig kırmızı grup´ta mücadele eden temsilcimiz İnegölspor, ilk iç saha maçında Gaziantepspor´u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmayı kanal 16 TV´nin canlı yayında vermesi, günlerden Cumartesi günü olmasına rağmen seyirci stadı hınca hınç doldurdu. Bu nedenle seyircimize ve Efsane Maraton lideri Tevfik taşkın ve seyircilerinin verdiği desteğe canı gönülden teşekkür ediyorum.

      2018-2019 Futbol sezonununda kendi seyircisiyle 2. maçında buluşan İnegölspor, ligin -6 puanlı takımı karşısında oynadığı futbol ile 3-1 galip gelmesine rağmen bir takım seyircisini memnun edemedi. Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi ben lig maçlarında skora bakarım, beni oynanan futbol ilgilendirmez, takım galip geldiyse mesele yok ama taraftar bazında bakınca pekte haksız değiller. Maçın skoru sizi aldatmasın bu kadar güçsüz bir takıma karşı pozisyon verip, üstüne üstlük gol yiyorsanız, ilerisi için ümit verici olmadığını görmelisiniz.

      Maça 4-3-3- düzeni ile başlayan İnegölspor; Kalede Şener, savunmanın göbeğinde ligin tecrübeli isimleri Kemal ve Volkan, solbek´te Serhat, sağbek´te ise Orhan ile savunma hattını oluşturdu. Orta sahasını Serhat ve Emirhan ile kuran İsmail Ertekin hoca, orta ikilinin önünde Birhan´a görev verdi. Sol önde Raif Demir, Sağ önde Osman´ı kullanırken, ileri uçta ise Ozan ile saha çıktı. 

      Her iki takımda maça dengeli başladı. İnegölspor ilk yarı boyunca rakibine oranla daha üstündü, hatta diyebilirim´ki;  Gaziantepspor´un ilk yarı süresince ciddi bir atağı dahi olmadı. İnegölspor golü 31. dakikada Emirhan´ın şutun´da, kaleci Adnan´dan dönen topu önünde bulan Yusuf Serdar vurarak takımının  1-0 öne geçmesine neden oldu. Devrede bu skorla sonuçlandı. 

      İnegölspor maçın ikinci yarısına aynı onbirle çıktı. Temsilcimiz 2. yarının çeşitli dakikalarında o kadar çok gol kaçırdı´ki! Teknik direktör İsmail Ertekin´e defalarca saç-baş yoldurdu. Hoca´nın bu tür hareket etmesi demek her daim oyunun içinde olduğunu göstermektedir, buda benim için çok önemli bir faktördür.

      Gaziantepspor Teknik direktörü eski Bursaspor futbolcusu olan Ender Alkan´da maç boyunca saha içinde yaptığı agresif hareketlerden dolayı, orta hakem ve 4. hakem tarafından uyarıldı. Dakikalar 60 gösterirken rakip ceza sahası içerisine tamamen kendi becerilerini kullanarak giren Raif Demir yaptığı usta bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi. Rakip takımın zaman zaman yaptığı etkisiz atakların birinde takım kaptanları Serhat´ın çektiği  şutda, yatmakta zamanlama hatası yaparak gol yiyen kaleci Şener maçın 72. dakikasında skorun 2-1 olmasını engelleyemedi. Maçın bu skorla biteceği zannedilirken  90+3´te Yaşar´ın akıl dolu rövaşatasıyla gelen gol maçın skorunu tayin etti. 3-1

      NOT : Müziğin evrensel olan tarafındayım ama gel görki! Bizim İlçe stadyumunda çalınan müziğin kalitesini, Takım soyunma odasına 1-0 galip girmiş, seyirci ambiyansı 10 numara sen kalk hem anons höparlerinin sesini sonuna kadar aç, hemde ne idüğü belirsiz yabancı bir müzik çal. BU NE PERHİZ - BU NE LAHANA TURŞUSU? Hiç bir şey bilmiyorsan koy bir İnegöl çiftetellisi beni´de oynat seyirciyi´de!   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        SAYGILARIMLA