www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


NE OLDUM DEME...

NE OLDUM DEME...


 Bugün makam sahibi olmuş yöneticilerin kendilerine verilen emanetleri çok hoyratça kullandıklarını görmekteyiz.

Makam araçlarını kendi özel şahsi aracı gibi kullanan oda ve STK başkanlarından tutunda, dev bütçeleri har vurup, harman savuran belediye başkanlarına şahit olmaktayız.

Halkın ödediği vergilerle toplanan paraların nasıl iç edildiğini, halk için yapılan projelerin nasıl kısa sürede atıl hale geldiğini, yapbozları, hesapsız ve plânsız işlerin akıbetini elbet Rabbim bir gün karşımıza çıkarıyor.

Tabi insanları yöneten idarecilerin verilen emanetleri bu derece hoyratça kullanıyor olması, kabul edilebilir şeyler değil.

Yapılan yanlışların ve plânsızlıkların, emanetleri hoyratça kullanmanın ve kısa yoldan köşe dönmelerin faturası elbet sandıkta ödetilmekte.

Ama idareciler yaptıkları hataların ve plânsızlıkların cezasını, sadece makamlarını kaybederek değil, kısa sürede elde ettikleri zenginlikleri bırakarak da ödemeliler.

Tabi kimin ne haltlar karıştırdığını kimse şu bulunduğumuz ortamda ispatlayamaz. Yapılan yanlışlar, yolsuzluklar, usulsüzlükler ve adam kayırmaların belgesini bulup mahkemeye sunmak, ya da sunduğunuzda sonuç almak çok zor.

Ama şu bir vaka ki, kişi ne yaptığından haberdar.

Kişi, gece yatağa yattığında nefes alıp verirken zorlanıyorsa, bilsin ki bunun sebebi gündüz içtiği sigaralar değil, yediği haltlardır.

Yine sofraya oturduğunda lokmalar mideye inmekte zorlanıyorsa, bilsin ki, bunun sebebi yediği haramların boğazına dizilmesindendir.

Ve yine eşine ve çocuklarının gözlerine baktığında, gözlerini kaçırıyorsa, bu O`nun mütevaziliğinden değil, yediği nanelerin mahçubiyetindendir.

Hülasa insan makam sahibi olduğunda ve gücü eline geçirdiğinde ne oldum değil de, ne olacağım demeli.

Çünkü bazen bir kar, bazen bir lodos, bazen bir sel felâketi, bazen de bir satır haber karartır insanoğlunun hayatını...