www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


NİÇİN EVET DİYEMEYİZ?


 Allah C.C. diğer canlılara vermediği AKIL ve İRADE nimetini insanlara vermiş. İnsanoğlunu diğer canlılardan üstün hale getiren bu nimetler sebebiyle de insanoğlu; yaptıklarından, yapması gerekirken yapmadıklarından, söylediklerinden, söylemesi gerekirken söylemediklerinden hesaba çekilecek. Bu nedenle iyice düşünmemiz ve öncelikle yeni yetkiler isteyen Cumhurbaşkanı´nın bugüne kadar kendisine verilen yetkilerle neler yaptığına bakmak gerekiyor.?Ayinesi işidir kişinin lafa bakılmaz. ?    

 ??Zalimlere Meyletmeyin? İlahi uyarısını dikkate almamış. Zalim ve terörist İsrail Devleti ile işbirliğine girmiş, Ortadoğu´nun güvenliği konusunda işbirliği görüşmeleri halen devam ediyor.

 -Mavi Marmara Şehit yakınlarının İsrail aleyhine açtığı davaları mağdur yakınlarına sormadan düşürmüş. Mahkemenin İnterpol´e yazdığı Suçluların yakalanması kararlarını İnterpol´e göndertmemiş.                                                                                                      

 -Erbakan´ın 1997 yılında kovduğu ABD Çekiç Gücü´nün yerine 70.000 ABD askerini Güneydoğu´ya yerleştirecek 01.Mart tezkeresinin TBMM´den geçmesi için bütün gücünü kullanmış, Ancak Rahmetli Erbakan´ın ?Bu tezkereye EVET diyen Milletvekillerinin Yedi Sülalesi alnını secdeden kaldırmasa yine de kendilerini affettiremez.? İfadesinden etkilenen Milletvekillerinin R.Tayyip ERDOĞAN´a rağmen HAYIR demesi sonucu tezkere TBMM´den geçmedi. Daha sonra kendisi de bunu teyit etti ve üzüntü duyduğunu ifade etti                                                                         

 -Tezkerenin geçmemesi ile ABD´ye verdiği sözü yerine getiremeyen Recep Tayyip ERDOĞAN, bunu telafi etmek için 2004 yılında 6 havalimanı, 7 denizlimanımızı ABD´ye tahsis eden Dışişleri Tebliğini yayınlattı. O günden beri ?ABD HAMULELERİ? İstanbul, İzmir, Mersin gibi şehirlerimizde bulunan Hava ve deniz limanlarından taşınıyor. Suriye´de PYD´ye gidiyor.O da arka kapıdan PKK´ya veriyor.Yoksa Ortadoğu´da silah ve bomba fabrikası yok.DAEŞ,PYD,PKK bu silah ve bombaları nereden bulsun.                                                      

?Başbakan Erdoğan bir ABD gazetesine yazdığı makalede Irak´a savaşmaya giden ABD´li askerlere dua etti:

-ABD Savunma Bakan yardımcısı Paul Wolfowitz: "Biz Irak´a müdahale konusunda tereddüt ediyorduk, Tayyip Erdoğan bize cesaret vermiştir." (Irak işgalinden üç ay önceki Türkiye ziyareti esnasında yaptığı konuşma)               

 -İncirlik ABD´ye IRAK işgalinde açılmış. Buradan kalkan uçaklar 5 bin sorti yapmış, 1,5 milyon Irak´lı hayatını kaybetmiş, kadınlara tecavüz edilmiş, çocuklar organ mafyalarınca kaçırılmıştır.       

-Yolumuz Erbakan´ın yolu demiş, Ancak Erbakan´ın kurduğu ve gelecekte İslâm Birliği´nin çekirdeğini oluşturacak D-8´leri rafa kaldırmış. Yerine Türkiye´yi Avrupa Birliği´ne sokmak için AB Bakanlığı kurmuş. Kanunlarımızı AB´ye uyumlu hale getirmek için AB UYUM KOMİSYONU kurdurmuştur.                                                      

-Zina´nın suç olmaktan çıkarılması, Domuz etinin kasaplık et sınıfına sokulması, eşcinsellere dernek kurma hakkının verilmesi gibi AB tarafından dayatılan yasal değişikliklere onay vermiştir.                                                                    

-Milletin verdiği büyük desteği arkasına alarak, Orduda bulunan ABD karşıtlarını Ergenekon, Balyoz gibi operasyonlarla tasfiye edip, yerine Paralel yapıyı ve O yapının içinde CIA ve MOSSAD ajanlarının yerleştirilmesine sebep oldu. Bu ajanlar Devletin KOZMİK odasına kadar girdi.      

 -?Ne istediler de vermedik? sözünün karşılığı, Paralel Yapı güçlendirildi ve Devletin birçok kademesine siyasi iktidar eliyle yerleştirildiler.                        

-Sınav sorularının Paralel´in eline geçmesine göz yumdu. Milyonlarca gencin HAK´larını çalınmasına sebep oldu.                                          

 -BOP, Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanlığı görevini üstlendi.70 yerde ?Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı? olduğunu ifade etti. Ortadoğu´nun içinde bulunduğu kargaşa, kan, gözyaşı zulümlerin sebebi olan BOP projesi Eşbaşkanlığı görevinden İspanya Başbakanı istifa ettiği halde bu görevi yürüttü. Halen BOP tek Başkanı´dır.         

                                                                                                                                                                               -Suriye ile vizeler kaldırılmış, sınırlardaki mayınlar temizlenmesine karar verilmiş, Esad´la birlikte ailece tatile çıkmışlar, nikah şahitliği yapmışlar ve böyle güzel bir ortam oluşmuşken, birdenbire bir akşamda Esad gitmeli, Şam´da Cuma namazı kılacağız diyerek, Ülkeyi gereksiz bir savaşa sürüklemiştir.O süre içinde Suriye´de herhangi bir zulüm katliam yaşanmadığı halde ani değişiklik halen anlaşılamamıştır.                                                                        

 -Kıbrıs adası, stratejik olarak El Bab´dan daha önemlidir. Buna rağmen K.K.T.C.´yi lağvedip, Şehid kanlarıyla alınan MARAŞ´ı Rumlara vermeyi teklif etmiştir. Millete sormadan! 

 -Çözüm sürecini millete sormadan başlatmış, PKK´yı meşrulaştıracak ve güçlendirecek adımlar atmış. Güneydoğu´da kazılan hendeklere göz yummuş.               

 -PYD Başkanı Salih Müslim´i MİLLETE sormadan Türkiye´de misafir etmiştir.     

 -PYD güçlerinin ağır silahlarıyla Ülke topraklarımızdan Kobani´ye geçmesine izin vermiştir.                                                                 

?Süleyman Şah türbesinin PYD´nin hakim olduğu bölgeye taşınması ile PYD Suriye´deki bu bölgenin resmi temsilcisi olarak tanınmasına vesile olmuştur.      

 - AKP İktidarı döneminde ?Faiz Dünya Gerçeğidir.? Diyerek 13 yılda 707 milyar TL bütçeden faiz ödenmesine sebep olmuştur.                              

-Ekonomide Erbakan modeli yerine Kemâl Derviş modelini uygulayarak, üretimin çökmesine, saman ithal eder hale gelmemize sebep olmuştur. 

 - TOHUMCULUK KANUNU. Kanun numarası: 5553 Kabulü: 31.10.2006 Resmi Gazete: 26340 Resmi Gazete tarihi: 08.11.2006 Türkiye tohumda dışarıya bağımlı hale geldi.    

 ?Cargıll´in kaçak fabrikası yasal hale getirildi. Yapay tatlandırıcı kotaları kaldırıldı. Pancar üretimine kotalar geldi.                                                                                                                                          

-Millete sormadan, 3 milyon Suriyeli´ye vatandaşlık vereceğim, demiş. İçişleri Bakanlığı´na talimat vermiş altyapı hazırlıkları tamamlanmış.                                             

 - Türk Petrol Kanunu´nun 19 uncu maddesine göre, karalarda elde edilen Devlet Hissesi´nin yüzde 50 si, petrol ve doğal gaz işletme ruhsatının bulunduğu ilin il özel idaresinin açtıracağı hesaba aktarılacaktır. Böyle bir hüküm,  Böyle bir yaklaşım doğal kaynaklar üzerinde bölgecilik akımlarını besler. Böyle uygulamalar ancak federatif yapıdaki devletlerde görülür. İleride federal yapının zemini oluşturulmuş.

 -4867 ve 4868 sayılı İKİZ YASALAR´ı çıkararak Türkiye´nin bölünmesine zemin oluşturuldu.                                                                                                                                

15.Ağustos.2016 tarihinde, milletimiz Paralel yapı operasyonları ile meşgul edilirken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin yüzde 80´inini oluşturan 100 büyük kuruluşun satışını Plan ve Bütçe Komisyonundan geçirdi. (Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, TCDD, THY, Eti Maden gibi kâr eden Büyük kuruluşlar)                               

-Şu anda Milletimiz Başkanlık konusunda gündemle oyalanırken, (Türkiye Cumhuriyet Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri AO (TPAO), Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT), Borsa İstanbul AŞ, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ´nin (TÜRKSAT) sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı, Türk Telekomünikasyon AŞ´nin yüzde 6,68 oranındaki Hazineye ait hissesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (Çaykur) Türkiye Varlık Fonuna aktarılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete´nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kararın uygulanmasıyla ilgili ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve gerektiğinde uygulama esaslarına belirlemeye Başbakan yetkili kılındı.Ayrıca mülkiyeti Hazineye ait Antalya, Aydın, İstanbul, Isparta, İzmir, Kayseri ve Muğla´da bulunan bazı taşınmazların tahsislerinin kaldırılarak Varlık Fonuna devredilmesi kararlaştırıldı.İleride Varlık Fonunun yönetimi Başkan tarafından yapılacak.Kolaylıkla satılacak.Mahkemeler öncekilerde olduğu gibi bu büyük kuruluşların satışlarını engelleyemeyecek.)

 -Özelleştirme adı altında bugüne kadar PETKİM; TÜPRAŞ; EREĞLİ DEMİR ÇELİK gibi kâr eden ve AB içinde ve dünyadaki kuruluşlarla rekabet edebilecek büyük kuruluşlar satıldı. 14 yılda Özelleştirmeden elde edilen yaklaşık 35 Milyar USD, 1 yıllık FAİZ ödemelerine gitmiştir.   

-Ağır sanayi´nin en önemli ayağı DEMİR-ÇELİK sektörü, devletin elinden çıktı. Hatta yabancıların eline geçti.                                            

EVET DİYEMEYİZ ÇÜNKÜ;                                                                                                                                                    

1-Bugüne kadar yapılan bunca yanlışın baş sorumlusu, halen birçok yanlışta ısrar eden, dün siyah dediğine bugün beyaz, dün beyaz dediğine bugün siyah diyen, sürekli kandırıldığını ifade eden bir kişiye özel çıkarılan bu yasalara EVET demek mümkün değildir.       

 2-EVET diyen AKP´lilere sorulduğunda; ?Bu yetkileri Kemâl KILIÇDAROĞLU´na verirmisiniz??  hiç düşünmeden ?HAYIR? diyorlar. İnsanlar FANİ´dir. Bu nedenle kişiye özel kanun çıkarılamayacağı için EVET diyemeyiz.                        

3-Halen uygulanmakta olan ve uygulamaya devam edileceği anlaşılan SEÇİM SİSTEMİ büyük bir zulümdür.  En büyük ZULÜM insanların doğruları ve HAKK´ı öğrenmesini engellemektir. Bugün Ülkemizin ve Dünyanın içerisinde bulunduğu ANARŞİ-TERÖR-EKONOMİK SIKINTILAR-EMEĞİN SÖMÜRÜLMESİ gibi sorunların çözümü MİLLÎ GÖRÜŞ ile mümkündür. Millî Görüş´ün 50 yıllık tarihi ve savunmuş olduğu çözüm önerilerinin 1400 yıllık tarihimizdeki örnekleri göstermektedir ki; Ülkemiz ve tüm insanlığın kurtuluşu Milli Görüş´ün ortaya koyduğu ilkeler ile olacaktır. Seçim Barajını kaldırmayarak, Milletimizin MİLLÎ GÖRÜŞ´ün ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ öğrenmesini engellemeye devam ettiği için EVET DİYEMEYİZ.                                                                                            

4-Milletvekili sayısını 300´e düşürmesi gerekirken, arttırarak israfa neden olacağından EVET DİYEMEYİZ.                          

5-?ADALET MÜLK´ÜN TEMELİDİR ? Yargı mekanizması Yürütmenin tasallutu altında olmamalıdır. Yürütmenin yapabileceği hatalar, YARGI tarafından engellenmelidir. Yeni sistemde HSYK üyeleri Cumhurbaşkanı ve O´nun belirlediği Milletvekilleri tarafından seçiliyor. Bu da YARGI´yı bağımlı hale getirdiği için EVET DİYEMEYİZ.                    

  6-Yapılan yanlışlara pişman olup, bunlardan vazgeçmek yerine bu yanlışların doğru oldğunu ve bu uygulamaların devam edeceğini ifade eden bir kişiye bu yetkilerin verilmesi büyük bir vebal ve sorumluluk olduğu için EVET DİYEMEYİZ 

 7-Yapılan değişiklikler ne getirecek bunları da gelecek yazımda yazacağım İnşaallah.