www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


NORMALLEŞME


Bir seçim dönemini atlattık Siyasette normalleşme başladı.24.Nisan.2017 tarihinde Cumhurbaşkanı ?Ermeni Sözde Soykırımı? il e ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye eskiden ABD Başkanı´nın 24 Nisan açıklamalarını beklerdi.Acaba Soykırım diyecek mi demeyecek mi ?

Şimdi Türkiye Cumhurbaşkanı ?Ermeni Sözde Soykırımı? yıldönümü vesilesi ile açıklamalar yapıyor. Bu durum asla kabul edilemez. Türk toplumu bir şeylere hazırlanıyor.Türkiye´nin AB´ye girebilmesi ancak Ermeni Sözde Soykırımı´nı tanıması ile mümkün olacaktır. Çünkü girmek istediğimiz Avrupa Birliği´nin en üst karar organları; AVRUPA KONSEYİ ve AVRUPA PARLAMENTOSU Sözde Ermeni Soykırımı´nı tanımış durumda. Yine Avrupa Birliği´nde birlikte tek Devlet olacağımız ülkeler; Güney Kıbrıs, Belçika, Fransa, Yunanistan, Vatikan, İtalya, İsviçre, Hollanda, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Lüksemburg ve ALMANYA Sözde Soykırımı tanımış durumda.                                                                                      

Böyle bir soykırım  yaşanmamıştır.  Osmanlı Ermenileri, Emperyalist Ülkelerin kışkırtması ile Türkleri arkadan vurmuşlardır. Doğu Anadolu´da büyük katliamlar yapmışlardır.Milletimiz Meşru Müdafaa gereği olarak kendisini öldürmek isteyenlere kurşun sıkmıştır.Ölen Ermeniler Savaş esnasında ölmüşlerdir.Halen ERMENİSTAN DEVLETİ, AĞRI, VAN, KARS,ERZURUM illerimizi istemektedir.

AĞRI DAĞI (ARARAT) Ermenilerce kutsal kabul edilir.

Bütün düşmanca tutumlarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri maalesef ERMENİSTAN´I memnun etmek için ve Avrupa Birliği´nin gösterdiği kriterleri yerine getirmek için bakın neler yaptı.

AKDAMAR KİLİSESİ; 2005-2007 döneminde Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye Ermenileri ve komşu Ermenistan ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bir adım olarak, 1.5 milyon dolar harcanarak restore edilmiştir. Restorasyon çalışması bazı uluslararası kültür çevrelerinde "siyasi amaçlı" olarak tanımlanmıştır.Kilise 29 Mart 2007 tarihinde TC Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Ermenistan Kültür Bakan Yardımcısının katılımıyla müze olarak tekrar açılmıştır.Kilisede 19 Eylül 2010 tarihinde Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclisi Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan yönetiminde bir ayin düzenlenmiştir, bu 95 yıl aradan sonra burada düzenlenen ilk ayindir.

SÜMELA MANASTIRI;2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti´nin izni ile Hristiyanlarca Meryem Ana´nın göğe yükseliş günü olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 15 Ağustos günü 88 yıl aradan sonra ilk ayin düzenlenmiş, ayini Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos yönetmiştir.

 

742 KİLİSE KORUMA ALTINA ALINDI

AB sürecinde Akdamar Kilisesi´ni ve ülke genelinde 742 kiliseyi koruma kapsamına alınarak ´kültür ve tabiat varlığı´olarak tescil edilerek, 2863 sayılı kanuna göre koruma altına alındı.

Ayrıca koruma altına alınan manastır 69, şapel 63, havra 24, sinagog 18 ve bazilika ise 1 olarak tespit edildi. Resmi verilere göre, en çok kilise İstanbul´da bulunuyor. Ülkenin en büyük nüfuslu ilinde kültür ve tabiat varlığı statüsüne alınan 123 kilise, 1 havra, 5 manastır, 10 sinagog ve 1 şapel devletin koruması altında yer alıyor.

Yine, Karadeniz bölgesindeki Gümüşhane´de de gayri Müslimlere ait tarihi eserlerin sayısı oldukça fazla sayıda tespit edildi. Bu ilde, 84 kilise, 19 şapel ve 2 kilise koruma altında sokuldu. Hıristiyanların hala yaşadığı Mardin´de de 38 kilise, 9 manastır ve 1 şapel devlet tarafından korunacak eserler statüsüne sokuldu.

Doğu Anadolu Bölgesi´ndeki Erzurum´da ise korunacak kilise sayısı ise 35, şapel 7 ve manastır ise 1 adet olarak kayıtlara geçti. 

İspanya´dan göçtükten sonra Yahudilerin yerleştiği şehirlerin başında gelen İzmir´de ise, 14 havra ve 2 sinagog kültür varlığı olarak tescil edildi. Bu şehirde, 29 kilise ve 1 manastır da koruma altına alınacak eserler arasında gösterildi. Dindarların nüfusa oranı oldukça yüksek olduğu Konya´da da 11 kilise, 1´er manastır ve şapel; Kayseri´de ise 19 kilise koruma altına alındı.

Normalleşme;  Ermenistan, İsrail, ABD ve Avrupa Birliği ile bundan sonra normalleşme olacak. Yani seçimler nedeniye göstermelik kavgalar bitecek.Yerine normalleşme adımları atılacak.Ermenistan ile başladık.Diğerlerini gelecek yazımda yazacağım ve  Hükümetin atacağı adımlara dikkatinizi çekmeye çalışacağım İnşaallah.