Şerif Gürbaş


OLDU MU ŞİMDİ

OLDU MU ŞİMDİ


İnegöl’de birden fazla mobilya firmasının yönetim kurulu başkanlığı ve uzun yıllar MÜSİAD İnegöl Şube Başkanlığı yapan Ahmet Güleç’i, özellikle mobilya sektörü ile iştigal edipte tanımayan yoktur.

 

İnegöl mobilya tanıtım grubunun kurulmasına öncülük eden, İnegöl mobilyasının gelişmesinde ortaya koyduğu fikirlerle ön plana çılan Ahmet Güleç, şuan sektörün zirvesindeki bir isimdir.

 

Zira Ahmet Güleç şuan, Türkiye’nin en güçlü mobilya firmalarının yönetim kurulu başkanlarının da içerisinde bulunduğu, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER)Yönetim Kurulu Başkanıdır.

 

Ahmet Güleç, MOSDER Başkanı olduktan sonra, İnegöl’ün mobilyacısının ufkunu açacak birçok etkinliğe imza atmış biri isimdir.

 

Türkiye’nin en etkili fuarı olarak bilinen İstanbul Mobilya Fuarına (İMOB) İnegöllü firmaların daha fazla katılım göstermesi için Ahmet Güleç’in üstlendiği etkin rol bilinmekte ve takdir edilmektedir.

 

Türkiye’de mobilya sektörü ile ilgili gelişmeler, yatırımlar, teşvikler, ihracat ve ithalat rakamları konuşulacak ve tartışılacak olsa, ulusal kanalların ve sektörel dergilerin muhatap alacağı, en ciddi ve yetkili isimlerin başında şuan Ahmet Güleç gelmektedir.

 

Hülasa MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl mobilyası ve mobilyacısı için el üstünde tutulması ve değer görmesi gereken bir isimdir.

 

Hal böyle iken, dün törenle kapılarını 31. kez ziyaretçilerine açan MODEF’te,  mobilya sektöründe kelam etmesi gereken en yetkili isimlerden biri olan Ahmet Güleç’e söz verilmemesi, beni hayretler içerisinde bırakmıştır..

 

Davete icabet etse idi, elbette Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, açılışın en etkili devlet protokolü olacaktı. Ama açılışın sektörel anlamda en etkili ve yetkilisi bana göre MOSDER Başkanı Ahmet Güleç’ti ve ne yazık ki, kendisine konuşma imkânı verilmedi.

 

Kendisine dün telefon ile ulaşıp bu konuyu sorduğumda, her zamanki mütevaziliği ile, “Bir önemi yok, protokol kalabalıktı” dese bile, MODEF açılışını organize edenler, MOSDER Başkanı Ahmet Güleç’e konuşma fırsatı vermeyerek, sınıfta kalmışlardır.

 

MOSDER Başkanı Ahmet Güleç’e MODEF açılışında söz verilmemesi,  bana göre futbol federasyon başkanının, bir stadyum açılışına davet edilip, konuşturulmaması gibi abeste iştigaldir.

 

Bu ayıp kimin eseridir bilemiyorum ama, Ahmet Güleç gibi mobilya sektöründe zirve yapmış bir isme söz verilmemesi, mazereti ne olursa olsun kabul edilemez.