www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


ÖLDÜK ÖLDÜK DİRİLDİK


Sezona şampiyonluk, ilk devreyi de playoffa en yakın bir sıralamada bitirmeyi hedefleyen İnegölspor, 15. hafta deplasmanın da, şimdiye kadar oynadığı hiçbir maçında yenemediği Sancaktepespor ile karşılaştı.

İnegölspor´un puan sıralaması durumunda rakipleri olan Hacettepespor ve Niğde Belediyespor maçlarını Cumartesi oynamış ve ikisi de mağlup olmuşlardı. İnegölspor´un puan cetvelinde yükselebilmesi için Sancaktepespor maçı mutlak kazanılması gereken bir maçtı. Sezona iyi başlayan ev sahibi Sancaktepespor geçen hafta lig 15´incisi Ankara Demirspor ile deplasmanda berabere kalmış, bizde evimizde Gümüşhanespor´a 2 puan vermiştik. Teknik direktör Fatih Akyel, geldiğinden bu yana her hafta ayrı bir 11 çıkartarak bir türlü ideal 11´i bulmuş değil, bu haftada ilk 11´de Ahmet Hakan´ın yerine, Yaşar Çetin´i oynatarak hala bu arayışlar içindeyken, benimde kendisine acizane bir kaç tavsiyem olacak.  Kaleci Şener ve Gökhan Kurumuş´un istikrarsızlıklarına, Volkan Altınsoy´un orta sahadan kaleye dönük pas yapmasına, Emirhan Aydoğan´ın haftalardır süren formsuzluğuna, Okan Deniz´in bu kadar çok top kayıplarına çare aramasıdır.

        İnegölspor maça 4-2-4 düzeninde çıktı. Kalede Şener Özcan, geri dörtlüde Orhan Evci - Gökhan Kurumuş - Volkan Altınsoy - Yasin Görkem, orta ikili Serhat Mermer - Taner Yalçın, ileri dörtlü Okan Deniz - Emirhan Aydoğan - Yaşar Çetin - Osman Torun 11 ile başlayan temsilcimiz, oyunda ilk köşe vuruşunu yapan taraftı. Maçın başında İnegölspor´un rakibine oranla daha diri ve topa daha fazla hakim olması gözden kaçmadı. İlk dakikaları bir orta saha mücadelesi ve karşılıklı ataklarla geçerken, Sancaktepe´nin duran toplardan bir kaç pozisyonu vardı. Dakikalar 43. gösterirken Taner Yalçın´ın sol taraftan yaptığı ortaya Yaşar Çetin´in yükselerek Sancaktepespor kalesine vurduğu kafa topu kaleci Emre´nin üzerinden ağlarla buluşunca temsilcimiz devreyi 0-1 önde kapadı.

        2. devre tam istediğimiz gibi başladı. 49. Dakika da sahneye Osman Torun çıktı. Orta sahadan Serhat Mermer´in derinlemesine attığı topu uzun koşu yapıp yakalayan ve topu Sancaktepe filelerine gönderen Osman Torun durumu 0-2 getirerek İnegölspor´u zorlu deplasmanda rahatlattı derken; Maçın 66. dakikasında Yaşar Çetin ceza sahamızın içinde eline çarpan topu penaltı olarak değerlendiren orta hakem Direnç Tonusoğlu, Sancaktepespor´dan Timur Kosavalı´nın penaltı atışını gole çevirmesiyle skor 1-2 geldi. İşte ne olduysa bu dakikalar dan sonra oldu. Orta hakem Direnç Tonusoğlu bütün avantajları Sancaktepespor adına sağlarken, maçın uzatma dakikalarında olmayacak bir pozisyonda olmayacak bir penaltı yarattı. Timur Kosovalı 90+3´te Sancaktepespor lehine skorun 2-2´ye gelmesini sağladı. Ama hakemin bu kararı da İnegölspor´lu futbolcuları durdurmaya yetmedi, hiç kimsenin anlayamadığı hatta orta hakemin bile farkında varamadığı dakikaların 90+8 gösterdiği saatlerde kullandığımız, ilk korneri bizim attığımız gibi, son attığımız kornerde de günün başarılı isim Yasin Görkem´in sessizce topu Sancaktepe filelerine gönderdi ve santrası olmayan bir golle İnegölspor hayatında ilk defa hem de kendi sahasında Sancaktepespor´u 2-3 mağlup etti. Bu hafta Pazar günü içeride oynayacağımız Eyüpspor ve haftaya deplasman´da oynayacağımız Ankara Demirspor karşılaşmalarında alınacak 6 puan 2. yarı için İnegölspor´un stratejisini belirlemesi açısından çok iyi olacağı kanaatindeyim.                                                                                                                                                                                                                          SAYGILARIMLA