www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


Olmadı Alper Başkan!

​​​​​​​ 2021-2022 Futbol sezonunda İlçemizi 2. Lig Kırmızı gurupta temsil eden İnegölspor, sezonu 51 puanla 11. sırada bitirdi.


 2021-2022 Futbol sezonunda İlçemizi 2. Lig Kırmızı gurupta temsil eden İnegölspor, sezonu 51 puanla 11. sırada bitirdi.

2 yıldır İnegölspor Kulüp Başkanlığı yapan Kani Ademoğlu ve Yönetiminin başarılı yada  başarısız olduğu tartışılır. Ama ben başarısız olduğu kanaatindeyim. 2021-2022 sezonunu sona ermesi ile birlikte başlayan kongre sürecinde ilginç olaylara tanık olduk.

Mevcut Başkan Kani Ademoğlu ve adaylığını açıklayan eski başkanlardan Münür Kanar’ın son anda adaylıktan çekilmeleri, yaklaşan kongre öncesi ciddi bir kaosa sebep oldu.

3. toplantıya ertelenen kongrenin  benzeri,  22 Kasım 2001 ve 4721 sayılı Türk Medeni kanunun 4. maddesi gereğince, İnegölspor'da geçtiğimiz yıllarda'da bir kere daha olmuştu, hatırlayanlar bilir, kongre 2 sefer ertelenmiş 3. toplantıda kayyuma götürmemek adına yapılmıştı.

1. Kongre de çoğunluk sağlayamazsan, 2. kongreyi ekseriyet gözetmeksizin yapmak mecburiyetindesin. Şayet kongre divanı oluşmamışsa 3. kere yapma şansını elde edersin. 2021-2022 kongresinde de böyle bir oluşum oldu kanımca.

           Bütün bu olumsuzluklara rağmen İnegölspor kongresine 4 gün kala, durun beyler! Biz burdayız deyip, taşın altına ellerini koyarak, 1995-1996 sezonunda İnegölspor'u 3. Lig'ten alıp, 2. Lig'e çıkaran Efsane Başkan Mehmet Canalp'in, hemen akabinde Kulübümüzün Tribün lideri Tevfik Taşkın Kulüp Başkanlığına adaylılarını, Basın toplantısı yaparak kamu oyuna duyurmuşlardır. Kendilerini; gösterdikleri medeni cesaretten dolayı, tebrik ve takdir ediyorum. Tevfik Taşkın'ın basın toplantısının tamamını izledim. Niyetlerinin tamamen İnegölspor'a faydalı olmak olduğunu, hadlerini bildiklerini, gerekirse taşın altına ellerini koyabileceklerini. Ama! Amaçlarının sadece İnegölspor'un sahipsiz olmadığını göstermek adına aday olduklarını, her hangi bir iş adamının, aday olması halinde, adaylıktan çekilebileceklerini belirtmesi'de ayrı bir detaydı.

        Bütün bu süreç yaşanırken; İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın İnegölspor kongresi öncesi, Kongrenin ertelenmesi durumunki söylemlerini; hiçbir şekilde, ama hiçbir şekilde tasvip etmiyorum.

İnegölspor Kulüp Başkanlığı için, 2 değerli insan, Mehmet Canalp ve Teyfik Taşkın'ın Aday olduklarını, sağır sultan duymuşken, Sayın Alper Taban'ın duymamış olması imkânsız. Ha! Duymadım derse; İnegölspor ile ilgisizliğini ortaya koymuş olur. Böyle bir oluşumu göz ardı edemezsiniz.

        Kimsenin aday çıkmaması durumunda kendisinin liste yapması kadar doğal bir şey olamaz. Kongre ilgili yapılan röportajda gazeteci kardeşim sormadı veya soramadı! Kendisi diyemez miydi? Kimsenin talip olmadığı göreve talip olan Mehmet Canalp ve Teyfik Taşkın Ağabeylerime veya kardeşlerime, gösterdikleri medeni cesaretten dolayı kendilerini kutlarım. Gerekirse onlarla birlikte liste yapar İnegölspor'u layık olduğu yere taşırız. diyebilseydi. Bende o zaman işte benim ŞEHREMİN'im derdim.                                                                                                                                                                                                                                                         

SAYGILARIMLA