www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


OLMADI BAŞKAN!

OLMADI BAŞKAN!


İnegöl Belediye Meclisi 2015 yılının ilk toplantısını dün gerçekleştirdi.  Uzun zamandır katılamadığım meclis toplantısını dün takip etme fırsatım buldum.

Toplantının en önemli gündem maddesi MER-PA`da yaşananlardı. Başkan Aktaş, MER-PA`da yaşanan felaketin ucuz atlatıldığından söz etti.

Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın diyen Aktaş, yaraların en kısa zamanda sarılacağını ve pazaryerinin en kısa zamanda yeniden inşa edilerek, ilçe halkının hizmetine sunacaklarını kaydetti.

 Aktaş, pazaryeri ile ilgili sorumlu kişilerin bir ihmali söz konusu ise bunun bedelini ödeyeceklerini ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak durumunda olduklarını söyledi. Buraya kadar her şey çok güzel ve fevkalâdenin fevkinde...

Ancak beni şaşırtan, Belediye Başkanımız Alinur Aktaş`ın bu zamana kadar pazaryeri ile ilgili yapılan eleştirilerden hiç ders çıkarmaması.

Had safhada olan otopark sıkıntısını ortadan kaldırmak gibi bir fırsat doğmuşken, başkan Aktaş`ın halen bu işin maddî boyutundan söz ediyor olması gerçekten çok şaşırtıcı ve garip.

Başkan Aktaş kendisi de ifade etti, şayet orası perşembe günü çökseydi birçok insanımızı kaybedebilirdik.

Peki kaybetseydik acaba İnegöl Belediyesi, ya da sorumlu kişiler ölenlere kaç milyon TL tazminat öderdi, hiç düşündü mü? Allah korudu da böyle bir şey yaşanmadı.

Diyeceğim odur ki, pazaryerinin otopark sorunu başta olmak üzere diğer ihtiyaçlarda belirlenerek giderilmeli, ayrıca köylü pazarı da kapalı alana dâhil edilmeli.

Para yok deniyorsa, hani AK Parti`nin üçlü sacayağı vardı ya sürekli zikredilen,(İnegöl-Bursa -Ankara)işte o devreye sokulamaz mı.

Ama başkan Aktaş diyorsa; "Yok arkadaş, ben oraya otoparkı, mescidi, kafeteryası, çocuk emzirme odası, kliması olan bir pazaryeri yaparsam, millet süper marketlerden ayağını keser alışveriş yapmaz, sonra büyük patronlar beni topa tutarlar" eyvallah...

AMA DEMEZ SANMIYORUM...