www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


OLMAYINCA - OLMUYOR


Sevmenin hakkını vermek, zor olanı sevmekle başlar... O yüzden İNEGÖLSPOR´LUYUZ!

   Temsilcimiz İnegölspor´un bu haftaki konuğu grubun Samsunspor´la beraber tek yenilgisiz ve en az gol yiyen takımı 18 puanlı Ulaş Uşakspor´du.

 

 Artık alıştığımız Cumartesi günü maçlarından biri olan karşılaşma İnegölspor´un içeride oynadığı maçlarda en az seyircisi olan karşılaşma idi. Hatta diyebilirim ki, tezahürat bazında misafir takım bizden daha fazla ses çıkaran taraftı. Yönetimin - Teknik Heyetin - Futbolcuların ve Taraftarının çok büyük umutlar beklediği Ulaş Uşakspor karşılaşmasının sonucu 1-1 bitince, 10. haftası oynanan ligde, sıralamadaki 15. yerimizi muhafaza ediyoruz. Federasyon tarafından 9 puanları silinen Gaziantepspor ve Manisaspor´un bu durumu olmasa idi, 10. haftada ligin dibine demir atmış olacaktık. Ha bu bir züğürt teselli veya mazeret asla değil, hal böyle devam ederse, onlarda devre arasına kadar bizi altlarına alabilirler.

 

      Tabi bu oluşan tablo kimleri memnun ediyor bilemem, ama gerçek olanda şu ki; Herkes İnegölspor´un üzerine fazlasıyla gidiyor, her attığı adım irdeleniyor, her şeyin hesabının verilmesi isteniyor ve bu konular sık sık gündeme geldikçe, İnegölspor Yönetimi - Teknik heyeti ve futbolcusu bu stresi üzerinden atamıyor. Hiç bir yönetici - hiç bir teknik heyet ve hiç bir futbolcu bu durumdan hoşnut değil, ama sorumlulukların dolayı da rahat değiller. Herkes kendisine göre yönetici oluyor, herkes kendisine göre teknik heyet oluyor ve herkes kendi kafasına göre asıp kesiyor ve de sonunda takım elbise yapıp üzerine giyiyor. Bırakalım bu tarz eleştirileri de, biraz hoşgörüyle davranalım. Bizim gördüklerimizi onlar görmüyor mu? Ne diyor Eşref Başkan; Sezon öncesi yapılan bazı hatalar bizi buralara getirdi, bunları Yönetim bazında zaten kabul ediyoruz. Devreye kadar elimizdeki imkanlarla içeride ve dışarıda ne kadar puan toplayabilirsek bizim için o kadar avantaj, ilk devre için bundan fazla yapılacak bir şey yok, çünkü elimizde başka alternatif yok. Fatih Akyel´inde yapabileceği fazla bir şey yok, kendisinin yapmadığı bir transfer listesiyle elinden gelen en iyisini yapmaya çalışıyor ve bu duruma da çok üzülüyor. Sabredeceğiz diyor, şimdiye kadar seyircinin ve basının gösterdiği sabıra da teşekkür ediyor.

      Bütün bu olumsuzluklara rağmen Cumartesi günü oynadığımız Ulaş Uşakspor maçında ben takımı beğendim. İlçe stadındaki karşılaşmaya İnegölspor 4-3-3 düzeninde çıktı. Az denebilecek kadar bir seyirci topluluğunun izlediği karşılaşmada İnegölspor - Ulaş Uşakspor´a göre çok daha iyi futbol ortaya koydu. İnegölspor´un rakibine göre daha istekli ve mücadeleci görünmesi sporcuların geçtiğimiz haftalarda kaybettikleri özgüvenlerinin kendilerine geldiğini gördüm. Bu özgüven doğrultusunda Kaleci Şener görevini layıkıyla yaptı. İki bekin kanatlardan bindirme yapması, orta sahada Serhat ve Emirhan´ın istekli oyunları, sahaya kaptan olarak çıkan ve golümüzü atan Raif Demir´in mücadelesini takdir etmemek elde değil. Bütün bu koşullara rağmen ben İnegölspor´un en kısa zamanda toparlanıp, eski günlere döneceğinden zerre kadar şüphe etmiyorum. 

                                                                                                                                                         SAYGILARIMLA