www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


OLMAYINCA OLMUYOR


 

Türkiye 2. ligteki temsilcimiz İnegölspor evinde oynadığı 2. Maçında da puan kaybeden taraf oldu. 1-1

4. maçını da Cumartesi günü oynayan İnegölspor, içeride oynadığı Cumartesi maçlarında istediği seyirciyi toplayamıyor, bu da İnegölspor´un seyirci gücünü bulamamasına neden oluyor. Gerçi az sayıdaki Efsane Maraton Tribününde bulunan Tevfik Taşkın liderliğindeki taraftar grubu, üzeri düşen görevi fazlasıyla yapıyor ama İnegölspor istenilen futbolunu bir türlü sahaya yansıtamıyor.

Tolga Sancak - Fatih Karatağ - Arif Dilmeç üçlüsünün yönettiği karşılaşmaya İnegölspor 4-3-3 düzeninde çıktı. İlk yarısını karşılıklı ataklarla geçiştiren her iki takımda ilk yarı boyunca ciddi anlamda gol pozisyonu bulamadılar, adeta birbirlerini kontrol edercesine al gülüm ver gülüm futbolunu tercih ettiler. İlk yarı notlarımıza düşen tek olumlu taraf defansımızın bel kemiği Bilal´in Etimesgut Belediyespor forvetleriyle yaptığı mücadeleye zevkle seyretmek oldu, bunun dışında kayda değer hiç bir görüntü yoktu.

2. yarıya gelince tabi  olanlar oldu. Goller geldi, kırmızı kart geldi, velhasıl oyunun 2. perdesi çok hareketli geçti. Etimesgut Belediyespor tek kişiyle geldiği kontra atakta golü buldu. Bence maç boyunca takımın en başarılı oyuncusu olan Bilal´in şanssız bir şekilde  topun 18 içinde eline çarpmasını orta hakem Tolga Sancak penaltı olarak değerlendirdi.

57. dakikada Eser Yayla´nın gole çevirdiği penaltı vuruşuyla konuk ekip Etimesgut Belediyespor 1-0 öne geçti. İnegölspor´u adeta uyuduğu uykudan uyandırdı  ve taraftarında desteği ile istediği futbolu oynamaya başladı, hatta bu dakikadan sonra öyle bir üstünlük kurdu ki, rakip takım adeta abandone oldu. Zaman çalma adına  yerli yersiz yerlere  yatmalar, topu oyuna geç sokmalar ne arasanız mevcut, fakat İnegölspor bunlara fırsat vermedi. Defansın ve orta sanın yaptığı presle İnegölspor forvetler elemanlarının sağlı sollu ataklarıyla golcü futbolcusu Raif´in futbol zekasıyla golü bulan taraf oldu, golden sonra İnegölspor´un yoğun baskısı devam etti, hatta son dakikalarda yüzde yüz 2 gol pozisyonunu kaçıran taraf İnegölspor´du. Maçta başka gol çıkmayınca taraflar puanları paylaşmış oldu.

İnegölspor´a 27 eylül 2017 Çarşamba günü  İstanbul deplasmanında oynayacağı Eyüpspor maçında başarılar temenni ediyorum.

Saygılarımla