www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ


Milli maç dolayısıyla futbol´un tüm liglerine bir hafta ara verildi. Daha öncede belirttiğim gibi İnegölspor´un maçlarının olmadığı haftalarda İlçemizdeki sportif faaliyetleri sütunlarıma taşıyacağımı ifade etmiştim. Bu haftaki yazımda´da İnegöl´ümüzü geleceğe taşıyacak sporcu evlatlarımızdan birisini tanıtacağım. İlçemizde pek ilgi ve alaka görmeyen yüzme sporu yapan Ortakçı spor takım oyuncusu daha henüz 10 yaşında olan İLKE EFE AKKUL´dan bahsetmek istiyorum.

Yüzme sporuna İnegöl Belediyesinin açmış olduğu Yaz kursuyla başladı, daha sonra Ortakçı spor kulüpünün kurslarıyla devam etti. Ortakçı spor kulüp antrenörü Emrah Gürel tarafından beğenilerek kulübün alt yapısına alındı. Teknik geliştirme antrenmanlarının ardından kulüpte kendi yaş grupları arasında beğeni kazandı. Geçen yıl Bursa Bölgesi teşvik yarışlarında 100 metre serbest stilde beşinci oldu, tabi bu başarı onu daha fazla kamçıladı. Ve şu an Profesyonel yüzücüler gibi çalışmalarına devam ediyor. İLKE EFE AKKUL İnegöl doğumlu olup öğrenemine Kocatepe İlköğretim okulunda, son yılınıda Kosova İlköğretim okulunda okuyacak. Kendisiyle görüştüğüm İLKE EFE ´nin gözlerinde umut ışığı ama geleceği içinde umutsuzlukları vardı. İnegöl´de yüzme sporuyla ilgilenen çocukların çok zor şartlar altında antrenman yaptıklarını bu nedenle Belediyemizin bu spora önem vermesini istiyor.

Bakıldığı zaman Ortakçı spor kulübünün çok başarılı öğrencileri var, bu çocuklara sahip çıkma anlamında Belediye veya Kurumsal desteğe ihtiyaç var. İnegöl Belediyesi´nin de zaten spora gönül vermiş Alinur Aktaş gibi bir başkanı var. Yüzme sporu anlamında bunun İnegöl Belediyesine zor olacağını sanmıyorum, Belediyemizin yaz aylarında kullandığı havuzlar var, bunu  yüzme sporu amacı doğrultusunda kullanırsa, bende inanıyorum´ki; İLKE EFE AKKUL gibi yüzme sporuna gönül vermiş çocuklarımızın, çok başarılı olup İnegölümüzün adını daha yüksek seviyelere taşıyacaklarına.

Saygılarımla