www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


ÖRNEK GAZETECİNİN BOYASI DÖKÜLDÜ

ÖRNEK GAZETECİNİN BOYASI DÖKÜLDÜ


30 Mart seçimlerine hazırlanan İnegöl Belediye Başkan Adayları, her gün farklı STK temsilcileri ile bir araya geliyor ve istişarelerde bulunuyor.

 

İnegöl halkı belediye başkan adaylarının bu seçim çalışmalarını,  İnegöl’ün yerel yazılı ve görsel medyasından takip ediyor.

 

Ancak ilçemizde bir yazılı medya organı var ki, bazı partilerin ve belediye başkan adaylarının haberlerine muhabir göndermeyi kesti. Böylelikle partilerin ve adayların en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde seslerini kesmiş oldu.

 

Bunun sebebi açık. PARA.

 

Bu malum gazetenin muhterem sahibi, yayın çizgisini yıllardır paraya dayalı şekillendirdiği için, henüz seçim anlaşması yapmadığı partilerin haberlerine gazetesinde yer vermediği gibi, parti yöneticilerini anlaşmadıkları takdirde aleyhte haber yapmakla tehdit ettiği iddia ediliyor.

 

Bu gazetenin ve tehdit edenin kim olduğunu söylememe gerek yok diye düşünüyorum. Zira İnegöl kamuoyu, bu paracı ve şantajcı medya patronunun kim olduğunu, daha zatı muhterem demeden tahmin edebiliyor.

 

Ancak üzüldüğüm konu, gazetecilik hayatını paraya kurgulamış olan bu zatı muhterem, şuan sesi kesilen ve seçim propagandası yapılmayan söz konusu siyasetçi tarafından, daha 15 gün önce övülmüş ve şahsıma örnek gösterilerek, kendisinden ilmi siyaset öğrenmem tavsiye edilmişti.

 

Cenabı Allah ne kadar büyük ki, kimin doğru ve adam gibi gazeteci olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

 

Bu doğrunun ortaya çıkmasındaki en büyük hikmet  “Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.” Ayeti mucibince hareket etmem olsa gerek.

 

Maide Süresinin 8. ayetini düstur edinmiş bir gazeteci olarak, bir kişiye, ya da camiaya olan öfkem yada kızgınlığım, beni şimdiye kadar adaletsizliğe itmedi İnşaallah bundan sonrada itmeyecek.

 

Haber Yorum Gazetesi olarak, 6 aydır Haber Yorum Gazetesi’ne uygulanan baskı ve ambargolara rağmen, asla yayın çizgimizden vazgeçmeyerek ve bizlere ambargo uygulayanların seslerini kesmeyerek bunu ispat ettiğimizi düşünüyorum

 

Paraya ve şantaja dayalı gazetecilik yapanların boyası bir kez daha dökülürken, bizler Haber Yorum Ailesi olarak, adaletli ve tarafsız bir şekilde gazetecilik mesleğinin ilkelerini yerine getirmenin onuru ve gururunu yaşıyoruz.

 

İnşaallah bu duruşumuz ve adamlığımız bir gün olurda, birilerine örnek gösterilir.