www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


ÖRNEK HOCA ÖDÜLLENDİRİLMELİ

ÖRNEK HOCA ÖDÜLLENDİRİLMELİ


Diyanet İşleri Başkanlığı son dönemde aileye ve bireylere değer veren ve dikkat çeken çalışmalarla takdir toplayan işlere imza atıyor.

Son olarak 13-17 Ekim tarihleri arasında kutlanan camiler ve din görevlileri haftasında gençlere yönelik, "Geç kalma genç gel" sloganlı bir çalışmayı hayata geçirdiler.

Bu proje Türkiye genelinde nasıl yankı buldu bilemiyorum ama İnegöl`de Hüdai Camii İmamı Murat Küçük, bu proje kapsamında başarılı ve örnek çalışmalar yaptı ve yapmaya devam ediyor.

Basına da yansıyan bu çalışmalar çerçevesinde geçtiğimiz günlerde 300-400 dolayında genci camide toplamayı başaran Murat Hoca, kılınan namazın ardından gençler arasında düzenlenen bir takım dini ve sportif yarışmalarla onları ödüllendirdi.

Gençleri camiye ve namaza çekmeyi başaran Murat Hoca, yaptıklarıyla sadece İnegöl`e değil, Bursa hatta Türkiye`ye örnek olmuştur.

Murat Hoca`nın yaptıklarını İnegöl`ün diğer camilerinde de yaygınlaştırmak ve sabırla sürdürmek gerekiyor.  Zira günümüzde sigara, alkol ve uyuşturucuya başlama yaşı epey geriledi. Gençlerin, kötü alışkanlıklar edinmesinin önüne geçmenin tek yolu, Murat Hoca`nın yaptığı gibi daha ufak yaşta iken, çocukları camilere çekmek, onlara İslam`ın güzelliklerini anlatmak ve bunları yaparken de çocukları özendirmek ve teşvik etme için bir takım sosyal aktivitelerle desteklemek gerekli.

Ben Murat Hoca`yı yaptığı örnek çalışmalarından ötürü kutluyorum. Artı ilçe müftülüğümüzün Murat Hoca`yı yaptıklarıyla diğer hocalara örnek olması hasebiyle ödüllendirerek onura etmesi gerektiğini düşünüyorum.

BAKKAL AMCALAR ŞİKAYETÇİ

Bu ara en çok şikâyet aldığım konulardan biri de halk ekmek büfeleri. Halk ekmek özelleştiğinde İnegöl`ün muhtelif yerlerine konuşlandırılan ve sadece ekmek ve unlu mamuller satacağı ifade edilen halk ekmek büfelerinin, son zamanlarda amacından sapmış olduğunu görüyorum. Bazı büfelerin camlarında hiç ekmek yokken, dışarıya çıkarılan su ve gazlı içecekler, çocukların ilgisini çekecek şekerlemeler ve cipsler ve yine içerdeki raflarda bir çok çeşit ürün.

Bu durum özellikle bakkal esnafının canını sıkmakta. İnegöl Belediyesi, halk ekmek büfelerini yeniden revize etmeli ve amacı dışına çıkmalarına müsaade etmemeli. Bu benim değil bakkal amcaların fikri...