www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


OYUN GÜZEL - SKOR KÖTÜ


     Hani öyle maçlar vardır ki, insanı birden haftanın gündemine oturtturur. İşte temsilcimiz İnegölspor, dün öyle bir maç oynadı. Rakip 9 haftadır yenilmeyen, ligin 4. haftasından sonra İnegölspor´u yarı yolda bırakarak kaçan, eski teknik direktörümüz İsmail Ertekin ile anlaşan Sakaryaspor idi. Çok sayıda basın mensubu ve 500´e yakın taraftar topluluğu ile donanımlı bir şekilde İnegöl´e gelen Sakaryaspor istediğini alırken, İnegölspor´un haftanın gündemine oturması da başka bahara kaldı. Anlaşılan o ki, bizim bu sezon iç saha maçlarında yüzümüz gülmeyecek.

         Ligler tarihine geçecek şekilde daha maçın 21. saniyesinde yenilen gol, hem İnegölspor´un moralini, hem de oyun stratejisini bozdu. Bu erken yenilen gol, İnegölspor´un galip gelmesini de engelledi. Çünkü erken gelen gol, galibiyeti koruma adına kapalı defans yapan bir Sakaryaspor ortaya çıkardı. İnegölspor´un oyun alanlarını daraltıp, oyun kurma ve gol pozisyonu ürettirmeyerek  hamle yapmasını engelledi. Sakaryaspor tüm bunları yaparken de zaman zaman İnegölspor kalesinde kontra ataklarla gol aradı. Golden sonra İnegölspor çabuk toparlandı ve maç boyunca Sakaryaspor´dan daha üstün bir oyun sergiledi.

 Maçın hakkı bence beraberlikti. İlk devrenin sonlarına doğru Ahmet Hakan´ın kaçırdığı bir pozisyon vardı ki, insana saç - baş yolduracak cinstendi. Böyle maçlarda zaten az pozisyon yakalıyoruz, bu topları da gole çeviremezsen bizim galip gelme şansımız zaten olamaz. İlk yarı boyunca Sakaryaspor´un atak pozisyonu hiç yok,  gol pasını da bizim defans oyuncumuz Gökhan Kurumuş´un gol dakikası olan 21. saniyede kaleci Şener Özcan´a verdiği geri pasın kısa düşmesinden yaralanan Serkan Odabaşı, Sakaryaspor golü olarak filelerimize gönderdi.

        İkinci yarıda Sakaryaspor ilk yarıya oranla daha derli toplu idi. Bu yarıda ilk yarım saat atak bir futbol sergileyerek oyunda dengeyi sağladı. Oyunun son 15 dakikası içerisinde Raif Demir´in topunu Sakaryaspor kalecisi Oğuz Çalışkan zorlukla önledi. Yine aynı dakikalar içinde Serhat Mermer´in üst direkten dönen bir şutu vardı. İşte bu pozisyonları değerlendirmiş olsak, sahadan galip çıkmamız hiçten bile değildi.

  Maç bitiminde tribünleri terk eden taraftarın İnegölspor´un futbolunu takdir ettiğini, ama devre arasında bir orta saha ve bir golcünün alınmasının kaçınılmaz olduğunun konuşmalarına şahit oldum. Haftaya deplasmanda oynayacağımız Amed Sportif maçında İnegölspor´a başarılar dilerim.