www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


ÖZLENEN İNEGÖLSPOR

2016-2017 sezonuna büyük umutlarla başlayan İnegölspor, maalesef hedeflediği başarıyı bir türlü yakalayamadı.


Lige playoff hedefiyle başlayan Bordo beyazlılar,  ilk 12 haftada 6 beraberlik 2 mağlubiyet ve 4 galibiyet aldı. Elde edilen bu başarıszlık sonrası Teknik direktör Osman Öztürk ile yolları ayıran İnegölspor yönetimi, takımın başına İsmail Güldüren´i getirdi.

Yeni hocası ile arzuladığı sonuçları bir türlü elde edemeyen bordo beyazlılar, iki ay aradan sonra İsmail Güldüren´le de yolları ayırmak zorunda kaldı.

Ard arda alınan kötü sonuçlarla ligin dibine doğru hızla inişe geçen İnegölspor´da artık tehlike çanları çalmaya başlamıştı. Küme düşme korkusu yaşamaya başlayan bordo beyazlılar, bu kez Galatasaray´ın eski yıldız futbolcusu Ergün Penbe´nin kapısını çaldı.

Ergün Penbe ile anlaşan bordo beyazlılar kalan 15 maç sonunda ancak ligde kalmayı başarabildi.

İnegölspor Başkanı Timur Erezsarı, elde edilen başarısızlığın ardından görevi daha fazla sürdüremeyeceğini belirterek kongre kararı aldı.

Şimdi İnegölspor´da yeni bir başkan ve yönetim kurulunun heyecanı yaşanıyor. 10 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşmesi gereken kongrede çoğunluk sağlanamadığı için, kongre 17 Mayıs Çarşamba gününe ertelendi.

Herkesin kabuludür ki, İnegölspor bu şehrin bir markasıdır. Hani o ilk kurulduğu yıllardaki coşku ve sahiplenme olmasa da, geçmişte elde ettiğimiz sportif başarılar ve Türk Futboluna kazandırdığımız futbolcular sayasinde, İnegölspor marka değerini halen koruyor.

Ancak İnegölspor´un son 15 yılına baktığımızda ne alt yapıdan futbolcu yetiştirip A takıma kazandırabildik, ne de aldığımız futbolcuları üst düzey kulüplere transfer edebildik. Yani hep cepten yiyoruz ve borçlanıyoruz.

Geçmişte milli takıma kadar yükselen Mutlu, Cengiz, Ayhan, İsmail, Gökhan gibi futbolcuları yeniden yetiştirip, Türk futboluna armağan etmek istiyorsak, Kaleci Murat, Ergün, İslam, Cafer, Şeyhmus gibi yetenekli futbolcuları bulup kadromuza katmak ve daha sonra kulübün bir yıllık bütçesini idare edecek paralara satmak istiyorsak, İnegölspor´u siyasetin üzerinde görecek, İnegölspor´u bu şehrin markası bilecek, İnegölspor´u ayakta tutacak projeleri olan anlayışlara ihtiyaç var.

Kongreye sayılı günler kala İnegölspor´a talip başkan adaylarına baktığımızda, İnegölspor´u yeniden eski başarılı günlerine döndürecek bir ismin hazırlık içerisinde olduğunu biliyorum. Bu isim işadamı Salim Kaplan. Geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığım görüşmede başkanlığı ciddi şekilde düşündüğünü söyleyen Salim Kaplan, şayet paylaştığı isimleri ikna edebilir, sözünü ettiği  bazı isimlerin ve kurumların desteğini alabilir ve transfer bütçesini bir tık yukarıya çekebilirse, bu yıl İnegölspor´un altın yılı olabilir.

Şahsını çok sevdiğim Salim Kaplan´a çıktığı bu yolda şimdiden başarılar diliyorum. Umarım İnegölspor, Salim abinin soyadı gibi, yeni sezonda ligin kaplanı olur ve önüne geleni parçalar?