Şerif Gürbaş


PARTİLERDE HAREKETLİLİK BAŞLADI

PARTİLERDE HAREKETLİLİK BAŞLADI


 

2015 yılında yapılacak genel seçimlere 7 aydan az bir zaman kaldı.  Genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak isteyenler, partilerindeki görevlerinden istifa etmeye ya da ayrılmaya başladılar.

Görevinden ilk ayrılan ise AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli oldu. CHP`de ise ilçe başkanı Turan Neşe, başkan yardımcısı Zemci Şahin ve il yöneticisi Abdullah Büyükışıklar da önceki akşam milletvekili aday adaylığı için partilerindeki görevlerinden istifa ederek aday adaylıklarını açıkladılar.

MHP`de ise Fikret Fidan`ın milletvekili aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yine İnegöl`ün yakından tanıdığı bir isim olan MHP İl Başkanı Hasan Toktaş`ında milletvekili aday adaylığı için yeniden il başkanlığına aday olmayacağı gelen kulis bilgileri arasında.

Siyasete bundan 2 yıl önce heyecan getiren Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül`ün yeniden değişim hareketinin başına geçeceği şeklindeki haberlerde kulisleri bir anda hareketlendirdi. Şayet Sarıgül partisini seçime hazır hale getirirse, İnegöl`de ilk akla gelen milletvekili aday adayı Erkan Dönmez...

ŞAHİN, 5. VİTESETE

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, önceki gün gazetemize yaptığı ziyarette İnegöllülerin yıllardır hayalini kurduğu üniversitenin müjdesini verdi. 2015-2019 yılları arasında İnegöl`e üniversite kazandırmak gibi bir hedefinin olduğunu kaydeden Şahin`in bu müjdesi kendisinin yeniden milletvekili aday adayı olduğuna bir işaret olsa gerek.

Ben milletvekilimizin verdiği bu müjdenin bir kıvılcım olmasını ve genel seçimlerden sonra dev bir ateşe dönüşmesini temenni ediyorum. Üniversite hedefi kesinlikle Hüseyin Şahin`in milletvekilliğine bağlı olmamalı. Her kim İnegöl`den milletvekili olursa iktidar yada muhalefet, mutlaka İnegöl`e üniversite kurulması için çalışma başlatmalı.

Bu arada Milletvekili Şahin`in son dönemdeki hızı da oldukça dikkat çekici.  Ankara-Bursa arası mekik dokuyan Şahin, özellikle ulaşım noktasında İnegöl`e ciddi yatırımlar kazandırdı ve kazandırmaya devam ediyor. Şahsen, Milletvekili Şahin`in 2015 seçimlerine kadar gaz kesmeden, yola devam etmesini istiyorum.

ESNAF KALDIRIMA TAKILDI

İnegöl Kent Konseyinin kamuoyu oluşturmasıyla belediye meclisinin gündemine gelen ürün teşhir yasağı 2 Şubat 2015 tarihinde yürürlüğe girecek.

Ancak belediye meclisinin aldığı yasak kararına itirazlar halen sürüyor. Özellikle iki oda başkanı Terziler Odası Başkanı Selim Malçok ve Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, sıfır toleransı kabul etmediklerini ve kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten açıklamalarda bulundular.

Oda başkanlarının bir başka iddiası ise alınan kararın kendileri ile istişare edilmediği yönünde. Kent Konseyinin kamuoyu oluştururken, bu iki odayı muhatap almaması  bana göre eksik kalmış. Bu iki oda başkanı ile gerekli istişarenin yapılması ve mutlaka fikirlerinin alınması gerekirdi diye düşünüyorum.

Başkan Aktaş ise kaldırım işgali kararının kesinlikle uygulanacağını ve bir geri dönüşün mümkün olmayacağını söylüyor.

Karar 2 Şubat 2015 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. Bakalım esnaf karara ne derece uyacak, Belediye yasağa uymayanlara ne gibi muamelede bulunacak, hep birlikte göreceğiz.

                                            ************************

Çelişkili sözler;  Dışarıda ki acı soğuğu hissedip, "Allah kimseyi bu soğukta evsiz barksız bırakmasın" diyen adam; "Ya bu Suriyelilere neden kapımızı açtık ki" diyebiliyor. Garip....