www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


PİS DEDİKODULAR!

PİS DEDİKODULAR!


30 Mart seçimlerinden büyük bir zaferle ayrılan AK Parti Aday Alinur Aktaş’ın sevinci kursağında kaldı. Zira müstakil bir belediye başkanı olarak 10 yıl hizmet eden Alinur Aktaş,  İnegöl’ün merkez olmasıyla hem ekonomik gücünü, hem de nüfuzunu kaybetti.

 

Şu ara kamuoyunda kulaktan kulağa dolaşan dedikoduların başında, İnegöl Belediyesi’nin mali açından sıkıntılı günler geçirdiği ve bazı ödemeleri yapmakta zorlandığı ifade ediliyor.

 

Bu iddia doğru ise, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın son 5 yılı kabusa dönüşebilir. Her ne kadar son kez belediye başkan yapıyor olsa da, ustalık dönemini bir eli yağda bir eli balda geçirmeyi hedefleyen Aktaş, mali gücü zayıfladığı için İnegöl’e istediği gibi hükmedemeyecek.

 

Yardımcı sayısının artmasıyla işgücü azalan, ama mali gücünü ve nüfuzunu kaybeden Başkan Aktaş’ın, her şeye rağmen güçlü gözükmeye çalışması ve alışagelmiş davranışlarını sürdürmesi ise ibretlik.

 

Özellikle başkanlık yarışının şu günlerde zirve yaptığı İnegölspor’la ilgili, “Adaylara eşit mesafedeyim” açıklamasıyla tarafsız bir görüntü çizen ve takdir toplayan Başkan Aktaş, seçimlere 5 gün kala karar değiştirerek, tarafsızlığını bozması hayret ve şaşkınlıkla karşılandı.

 

Daha önceki yönetimlere belediye başkan yardımcılarını, ya da meclis üyelerini sokarak, İnegölspor üzerindeki gücünü koruyan Başkan Aktaş, bu kez yardımcısı Eşref Yiğit’i, başkan adaylarından Eşref Güç’ün listesine dahil etmesiyle yine iplerin kendisinde olacağı mesajını verdi.

 

İnegölspor kongresine ilişkin yayılan pis dedikodulara gelince, başkan Aktaş’ın dolaylı yollardan desteklediği Eşref Güç kadar, seçimleri kazanmaya yakın olan Yücel Demir’in, listesine almak istediği bazı isimlere baskı yapıldığı ve vazgeçirildiği yönünde.

 

Yani siyasetçinin spora karışmasına bir yere kadar eyvallah, ama demokratik bir seçimin olacağı inancını taşıyan İnegölspor delegesinin, İnegölspor’a talip olan insanlara bu tür baskılar yapılmasını, hiçte hoş karşılanmadığını herkesin bilmesini isterim.

 

Kimse Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, İnegölspor’a verdiği desteği inkar edemez. Ancak üç güzel adayın demokratik bir şekilde yarışacağı kongreye müdahil olmaya çalışmak, karşı listedeki işadamlarına baskı kurmak, ileride İnegölspor’a kapanmayacak yaralar açabilir.

 

Bir kere İnegölspor kimsenin tapulu malı değil, bu şehirde yaşayan 236 bin İnegöllünün sevdasıdır. Bu sevdaya gönül veren insanları baskılarla küstürmeye, talip oldukları görevlerden vazgeçirmeye kimsenin, ama hiç kimsenin hakkı yoktur.