www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


PLAY OF UMUTLARIMIZ TÜKENDİ


       50 puanla 2. ligin Beyaz Grup lideri olarak İnegöl´e gelen Keçiörengücü, Cumartesi günü İlçe stadında oynadığı maçta, İnegölspor´u 2-1 yenerek puanını 53 yapıp, Ankara´ya yine lider olarak döndü. Zorlu deplasman gözüyle baktıkları İnegölspor maçından 3 puan çıkaran Ankara temsilcisi oldu.

 

          Haftalardır takım istikrarını koruma adına ısrarla aynı 11´İ çıkaran Fatih Akyel hocaya sormak isterim; Kaleci Şener Özcan´ın topu oyuna sokarken yaptığı sorumsuz hareketlerine, hiç hava topu hakimiyeti olmayan bir santrafor Yaşar Çetin´e, kullandığı 20 topun 15´in kaybeden Cengiz Ötkün´e daha ne kadar sabredeceğiz? Devre arası alınan sporcular nerede ve niçin oynatılmıyorlar? 

 

          İnegölspor; Geçen hafta ve bu hafta kaybeden taraf olunca, gruptaki Play of şansını da böylece bitirmiş oldu. 24. hafta dolayısıyla 51 puanlı Sarıyer - 49 puanlı Sakaryaspor - Samsunspor - 48 puanlı Kastamonuspor var. İnegölspor´un playoff´u yakalaması için artık mucize de gerekmiyor. Sen kazanacaksın, rakiplerinin de kaybetmesini bekleyeceksin var mı böyle bir dünya? Kendi ipini kendin kesemiyorsan, neticelerine de katlanmak zorunda kalırsın.

          İnegölspor - Keçiörengücü maçı Cumartesi günü oynanmasına rağmen seyircinin ilgi gösterdiği bir karşılaşma oldu, ekibimiz İnegölspor oyuna 4-2-4 düzeninde başladı.İlk yarısı daha fazla Keçiörengücü´nün baskısı altında geçen karşılaşmada, göze ve zevke hitap eden bir futbol oynandı. Takımlar bütün uğraşılarına rağmen ilk yarı eşitliği bozamadılar ve devrede 0-0 berabere bitti. 

 

          İkinci yarının ilk 15´inci dakikasında öne geçen taraf İnegölspor oldu. Maçın 66. dakikasında topla buluşan ve topu ısrarla kovalayan Osman Torun´un ısrarı İnegölspor´u öne geçiren golü getirdi. Osman Torun´un, Fatih Üge´ye verdiği pasta adeta alda gol yap dedi, bu oyuncuda topu çok sakin bir vuruşla Keçiörengücü filelerine göndererek İnegölspor´un 1-0 öne geçmesini sağladı. Bu golden sonra Keçiörengücü bütün ağırlığıyla İnegölspor kalesine yüklendi. Bütün bu yüklenmelere göğüs geren defans, 69. dakikada ikinci sarı karttan dolayı, kırmızı kart gören İnegölspor´lu Yasin Görkem´in oyundan atılmasıyla zorlanmaya başladı ve maçı 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Oyunda oynadığı süre zarfında oyuna çok büyük katkısı olan Yasin Görkem´in atılması İnegölspor´un bütün oyun dengelerini bozdu. Kırmızı kart sonrası hücumlarını bu bölgeden yoğunlaştıran Keçiörengücü´de 2 golünü de bu bölgeden attı. Keçiörengücü 77. dakikada Abdülkadir Kuzey´in sağ taraftan gelen ortayı, kaleci Şener´den önce davranıp topu kaleye göndermesi ile eşitliği sağladı. Dakikalar 85 gösterirken bu seferde sahneye yine Keçiörengücün´den  Devrim Taşkaya çıktı. Sağ taraftan yapılan serbest vuruş topuna hiç müdahalesi olmayan  Devrim Taşkaya´nın  ayağına çarpıp kaleye giden top kaleci Şener Özcan´ın bakışları arasında İnegölspor fileleriyle buluştu, böylece maçın skoru ortaya çıktı. 1-2  Keçiörengücü 24. Haftayı da grubunun lideri olarak kapattı. Önümüzdeki Çarşamba günü deplasmanda oynayacağımız Sarıyer maçında İnegölspor´a başarılar temenni ederim.

                                                                                                                                                                        SAYGILARIMLA