www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


RAKİP OYNADI BİZ SEYRETTİK


      Beyaz grup 2.ligin 3.haftasına Bodrum yenilgisiyle lig sıralamasında 13. olan İnegölspor, 4. hafta kendi sahasında oynadığı Kastamonuspor 1966 maçını da kaybedince 4.haftada 14. sıraya indi. Her ne kadar sezonun başındayız desek de her hafta yenenler ve yenilenenler aynı olunca Beyaz grupta hemen hemen sıralanmanın şekillenmesi başlamış bulunmaktadır. Bu şekillenme de ara transfer açılana kadar 3 aşağı 5 yukarı böyle devam eder.

       Cumartesi günü ilçemiz stadında oynan Kastamonuspor 1966 maçı, İnegölspor´un gerçek kimliğini ortaya çıkaran bir maç oldu. Ligde ilk 2 maçı olan Nİğdebelediyespor - Gaziantepspor maçlarına dengimiz değil dedik ölçemedik. Bodrumspor maçı kaza oldu dedik, laf söyleyemedik. Ama Kastamonuspor 1966 takımı ile kendi sahamızda oynadığımız maçta bize öyle bir tokat attılar ki; yöneticiside teknik heyetide futbolcusuda hatta taraftarda öyle bir nasip aldiki, hanyayıKonyayı görmüş oldu. Hal böyle oluncada herkes İnegölspor´un gücünü ve gerçeğini görmüş oldu.

       Geçen haftaya göre İsmail Ertekin hoca takımda rotasyon yaparak Enes Bayır´ın yerine, Arif Şahin´i, Raif Demir´in yerine Yaşar Çetin´i, Ozan Pekdemir´in yerine Cengiz Ötkün´le oyuna başladı. Bu karşılaşmada İnegölspor öyle bir futbol oynadıki evlere şenlik, geçen haftanın farklı skoru olan 3-0´lık mağlubiyeti kapatmak adına ortaya koyduğu futbolla, cumartesi günü oynadığı maçta, saha içerisinde yaptıkları uyumsuz hareketler ile seyircisini adeta abandone etti.

      Maçın erken diyebileceğimiz 36 ve 39´uncu dakikalarında yenilen 2 gol, seyirciyide, futbolcuyuda şaşkına döndürdü. Gol dakikalarına kadar azda olsa iyi olan futbolcular, bu dakikalardan sonra top ayaklarına geldiğinde rakibin yaptığı presten dolayı pas atacak arkadaşlarına topu bir türlü aktaramadılar.

      Temsilcimiz İnegölspor´un rakibi Kastamonuspor 1966 takımı grubumuzun şampiyonluk adaylarından biri, İsmail Ertekin hoca maça hücum bölgesinde Yaşar Çetin´i tek adam, orta sahayıda güçlü tutmak adına Serhat - Emirhan - Birhan üçlüsüne teslim edip, süratli oyuncuları Osman ve Cengiz Öktün ile hücuma çıkarak gol bulmak istedi ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Belirli alanlara ve belirli bölgelere topu taşıyamıyorsan, pas veremiyorsan, o takımda gol yemek çok kolay, gol atmak ise bir o kadar zordur. Oyun süresince İnegölspor bunu hiç yapamadı. Rakibimizde tam tersini yaptı. 1. bölgeden, 2. bölgeye topu öyle rahat taşıdı ki, bizim İnegölsporlu futbolcu kardeşlerimiz topun 3. bölgeden geçtiğini kalemizde topu gördükleri zaman fark ediyorlardı, hal böyle oluncada Kastamonuspor 1966 futbol takımı oynadı bizler ise seyrettik. Evet bütün bunların yanında İnegölspor hiç bir şey yapmadımı? derseniz. Ha yaptıkları bir şey var; ara sırada olsa girdikleri gol pozisyonlarını cömertçe harcamaları var, o kadar ciddi gol pozisyonları kaçırdılar ki atsalar maçın kaderi değişecek, kendilerine olan özgüvenleri gelecek, zaten maçın başından beri yanlarında olan taraftara bir umut gelecek ama gel görki cumartesi günkü maça, sonradan oyuna giren oyuncularda dahil olmak üzere hiçbiri skora etki edecek katkı koyamadı. Maçın 0-2 gibi bir skorla, İnegölspor adına kaybedilmesine imzalarını attılar.

                                                                                                                                                                                                                                                                                              SAYGILARIMLA