www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


RANT MI BİTTİ, HİMMET Mİ?


 17-25 Aralık operasyonundan, yani AK Parti ile malûm cemaatin cebelleşmeye başlamasından önce, ilçemizde çok aktif, sürekli koşuşturan ve yaptıklarını kamuoyu ile büyük bir zevkle paylaşan bazı STK´lar vardı.

Bu STK´ların bir kısmı iş adamlarından oluşan, bir kısmı da eğitimcilerden mütevelli sivil toplum hareketleriydi.

Bu STK´ların var oluş sebepleri kendi ifadeleri ile söylüyorum, Nam-ı Celili yeryüzüne yaymak ve bu doğrultuda hizmet vermekti.

Hatırlayın, iş adamlarından oluşan söz konusu dernek,  sürekli yurt dışına geziler düzenliyor, özellikle Afrika´da ve Asya´da yapılan faaliyetleri,  yatırımları ve çalışmaları ballandıra ballandıra kamuoyu ile paylaşıyordu.

Yine aynı camianın eğitim alanında faaliyet gösteren STK´ları da, gün aşırı düzenlenen seminer, konferans ve aktivitelerle ne kadar hayırlı çalışmalar yaptıklarını ifade etmeye çalışıyorlardı.

Ancak 17-25 Aralık sonrası ne hikmetse müteşebbis işadamları, adanmış eğitimciler ve girişimci kadınlar birden bire makas kestiler ve sırra kadem bastılar.

İddia edildiği gibi devletin içine sızmış, tüm köşe başlarını tutmuş, her kapıyı açabilecek güç ve kudrete sahip olan muhteremlere sormak istiyorum. Hani neredesiniz? Ne oldu O Nam-ı Celil iddialarınıza. Rant mı bitti? Yoksa himmet mi?

Afrika´yı komşu kapısı yapan sevgili işadamlarımız,  hani neredesiniz ne oldu o canım müteşebbis ruhunuza... Öldü mü?  

Ya siz, o insan yetiştirme iddiasıyla yola çıkmış adanmış ruhlar, sizlere ne oldu? Hasta olup yatağa mı düştünüz, sesiniz soluğunuz çıkmıyor.

Bak kurban geliyor Afrikalı açlar et bekler, okullar açılacak, garip öğrenciler burs... Niçin arayıp sormuyorsunuz. Küsmüyüz?

Hani Afrika´da açlık sona erdi de haberimiz mi yok, ya da Nam-ı Celil´i yeryüzüne yayacak vatanseverler yetiştirme konusunda fikir mi değiştirdiniz.

Yok yok, siz fikir filân değiştirmediniz, sadece taktik değiştirdiniz. İlk hedefiniz 1 Kasım seçimleri, hayaliniz AK Parti iktidardan yuvarlansın da, yeniden devlete çöreklenelim derdindesiniz.

Ama şunu iyi bilin ki, Aziz milletimiz; size 12 yıl devletin bütün imkânlarını seferber etmiş bir iktidara yaptığınız keleği ve bu devleti bölmek isteyen soysuzlara verdiğiniz desteği (hainliği) unutmayacak.

Tek Duam: Rabbim içinizdeki gerçek müminlerin, ümmet bilinci ile İslâm ´a hizmet edenlerin gözünü ve gönlünü açsın. Amin...