www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


RANT ÜZERİNE TEFSİR!


Şahsına yönelik en ufak bir eleştiriyi bile ciddiye alan ve cevapsız bırakmayan Başkan Aktaş, rant ve usulsüzlük iddialarını ?muhalif bir gazetenin uydurması ? psikolojisiyle,yüksek inşaat mühendisi Özgür Öztürk´ün ?kuşku uyandırıyor?  açıklamasını ise, muhalif bir siyasetçi edasıyla kabul etmemiş olabilir.

?Haber Yorum muhalif bir gazete, Özgür Öztürk muhalif bir siyasetçi, bu nedenle yazdıklarını ve söylediklerini ciddiye alamayız? mantığında olan Başkan Aktaş, ne hikmetse Müteahhitler Derneği Başkanı Harun Ergün´ün yaptığı açıklamayı kabul edilebilir ve gerçekçi bulmuş gözüküyor. Bunu nereden anlıyorum; belediye çalışanlarının ve yandaşlarının Harun Ergün´ün açıklamasını, sosyal medya hesaplarından paylaşmalarından ve beğenmelerinden?

Ben buradan öncelikle Müteahhitler Derneği Başkanı Harun Ergün´e teşekkür etmek istiyorum. Harun Ergün´ün amacı belediyeyi aklamak mıydı, yoksa gerçekten İnegöllüleri yakından ilgilendiren bir meseleyi dert edinip kamuoyunu aydınlatmak mıydı bilemiyorum.

Ancak Harun Ergün yaptığı açıklama ile gazetemizin ortaya koyduğu iddiaları güçlendirdi ve kuşkularımızı tavan yaptırdı.

Biz başından beri; kamu ihale kanuna aykırı, ihale sonrası sondaj çalışması yapılıyor ve sonrasında uygulama projesi değiştirilebilir ve buradan büyük bir rant devşirilebilir iddiasında bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz.

Hatta bu konuyla ilgili ilk haberimizi yapmadan önce objektif olarak hem sondajı yapan yetkili firmadan, hem de belediye başkan yardımcısı kendisi mühendis olur Turgay Yel´den bilgi aldık. Çalışmayı yapan Akademi Mühendislik Firması yetkili zemin etütü için sondaj yapıyoruz derken, başkan yardımcısı Turgay Yel, çalışmanın güçlendirme çalışması olduğunu söyledi. Bu iki farklı açıklama kuşkularımızı daha da arttırmıştı. Peki, hangisi doğru söylüyordu? Bize göre Akademi Mühendislik yetkilisi?

Ama bizim, sondaj çalışmasına güçlendirme çalışması diyen Turgay Yel´i yalanlamamız bir şey ifade etmiyordu. Çünkü biz muhalif gazeteydik!. Peki sondaj yapıldığını nasıl ispatlayacaktık, belediyenin içerisinde adamımız yok ki, bize tüyo versin?

Ama Allah´u Ekber işte. Yüce Yaratan, gökte aradığımızı yerde sundu bize. Müteahhitler Derneği Başkanı Harun Ergün, eski hastane alanında yapılan çalışmanın güçlendirme değil, sondaj çalışması olduğunu söyleyiverdi.  Hem de belediye yetkililerinden aldığı bilgiler doğrultusunda.

Söyledi söylemesine de, ihale sonrası sondaj çalışmasının rutin bir çalışma olduğunu,  ihaleyi alan firmanın projede herhangi bir değişiklik yapmasının söz konusu olamayacağını, amaçlarının çalışacağı zeminle ilgili detaylı bilgi almak olduğunu da ilave etti. Ne kadar masumca değil mi?

Harun Ergün bey acaba, belediye yetkililerinden ?sondajı, zemin etüt projesini değiştirmek ve rant devşirmek için yapıyoruz? demelerini mi bekliyordu. Çok bekler?

İkinci bir husus, ihale sonrası yeniden sondaj yapıldığı resmi makamlarcada kabul edildiğine göre, o zaman ihale öncesi yapılan zemin etüt çalışmanın yeterli ve güvenilir olmadığı ortaya çıkıyor. O zaman bana da İnegöl kamuoyu adına soru sorma hakkı doğuyor.

1-    İnegöl Belediyesi tarafından JEMAR Mühendislik firmasına belediye sarayının zemin etüt projesi dahil, bu zamana kadar kaç proje işi verilmiştir?

2-    Jemar Mühendislik Firması´nın daha önce hazırladığı zemin etüt projelerinin üzerine inşa edilmiş bir proje var mı?

3-    Varsa bu projeler, yıkılma riski taşıyor mu?

4-    Jemar Mühendislik Firması´nın yaptığı zemin etütleri, yeterli ya da güvenilir değilse, o proje üzerine belediye binası inşa etmek doğrumudur.

5-    İlk sondaj çalışmalarının yeterli yada yetersiz olduğuna dair kamuoyuna açıklama yapılacak mı?

6-    İkinci sondaj çalışmaları şayet uygulama projesinde değişiklik gerektirirse ihale iptal edilecek mi?

7-    Başkan Aktaş´taki sessizliğin tek amacı, iddiaların muhalif bir gazeteden çıkması mı, yoksa projenin temelleri atılana kadar zaman kazanmak mı?

8-    Jemar Mühendislik Firmasının Sahibi Ayhan Çamlıdağ, belediye sarayı projesi için yaptığınız sondaj çalışmanın yeterli olmadığı ima edildi. Bu konuda açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

9-    Müteahhitler Dernek Başkanı Harun Ergün,  ikinci sondajın detaylı bilgi almak için yapıldığını söylerken, yüksek inşaat mühendisi Özgür Öztürk, ihale sonrası yapılan sondajın şüphe uyandıran bir çalışma olduğunu ifade etti. Peki, bu iki farklı açıklamadan sizce hangisi daha inandırıcı?

10-  Tüm bu kafa karıştıran açıklamaları toparlayıp cevaplandıracak aklı selim bir belediyeci yok mu? Yoksa herkes panikte mi?

Harun Ergün´ün rant ve usulsüzlük iddialarına yönelik açıklamasının kamuoyunu aydınlatmayacağını düşünerek, size konunun mealiyle birlikte tefsirini de sundum. Sıkılmadan okuduğunuz için teşekkür ederim?