www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


RANTIN ADI HİZMET OLMUŞ

RANTIN ADI HİZMET OLMUŞ


RANTIN ADI HİZMET OLMUŞ

 

Türkiye’de bilinen birçok cemaat ve tarikat var. Bu cemaat ve tarikatların ehli sünnet olanları, herkesçe malum yakinen bilinmekte. Her biri Allah rızası için İslam dinine hizmet etmekte.  Her biri iyi ve şuurlu Müslümanlar yetişsin, ülkeye ve insanlığa faydalı olsun diye mücadele vermekte.

 

Tüm ehlisünnet camiaların asli vazifesi, insanlığı şeytanın hilelerinden ve tuzaklarından uzak tutmak, Allah ve resulünün razı olduğu birer insan haline getirmek. Bunun dışında kapılarına gelen insanlardan hiç bir beklentisi yok.

 

Bu cemaatlerin ve tarikatların en tepesinde ise çok değerli ve muhterem şahsiyetler var. Hepsinden Allah razı olsun. Ancak Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi ile Osman Topbaş Efendi’nin benim gönlümdeki yeri ayrıdır. Tüm gönül dostlarını Allah için severim, ama bu iki muhteremi ayrı…

 

Tabi tüm gönül dostlarının olduğu gibi, Mahmut Efendi ve Osman Efendi’nin de Türkiye’de on binlerce müridi ve seveni var. Bu cemaat ehli insanlar, bağlı oldukları camiadan gelen maddi taleplere gücü nispetinde katkı koyuyorlar.

 

Bu iki camianın ne ticaretle, ne de siyasetle işleri yok. Ellerinde hizmetlerine engel olanları tehdit edecek bir medya güçleri de. Tek gayeleri Allah’ın rızasın uygun bir nesil yetiştirmek.

 

Ama ülkemizde bir camia var ki, ülkenin dört bir köşesine, devletin her kademesine kök salmış durumda. Bu camia son yıllarda görüldü ki, Türk siyasetinde de sadece kendilerinin söz sahibi olmasını istiyor.

 

Rantın adını hizmet diye millete yutturmaya çalışan bu camia, son dönemde millet iradesini hiçe sayarak adeta iktidara savaş açmış durumda.

 

Bu zamana kadar Müslümanların hiç bir derdiyle dertlenmeyen, Müslümanlar şehit edilirken, ‘otorite’ diyerek Alemi İslami şaşırtan bu camia, şimdilerde rant derdine düşüp, milletin iradesine ve devletin otoritesine başkaldırmaktadır. Bu ne yaman çelişkidir.

 

Bugün geldiğimiz noktada “ZAMAN” göstermiştir ki, bu camia için ne milletin iradesinin, ne de devletin otoritesinin hiçbir anlamı ve değeri yoktur. Varsa yoksa kendi çıkarlardır.

 

Herkes şunu iyi bilmeli ki; Hiç kimse, Türk milletinin yakaladığı huzuru ve barışı, kendi rantı uğruna heba edemez. Ve hiç kimse; kendi çıkar ve menfaatlerini millet iradesinden ve devlet otoritesinden üstün göremez.

 

İktidar ile bu camia arasında yaşananları Türk milleti hayret ve şaşkınlıkla izlemektedir. Hak ile batılı, doğru ile yanlışı her daim ayırt etmesini bilen Aziz Türk milleti, kendi çıkarları söz konusu olduğunda her yolu mubah gören bu camianın yaptıklarından haberdardır.

 

Cuma duam; Allah bu kardeşlerimizi bir an önce ıslah etsin ve doğru yola iletsin. Amin