www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


REFERANDUM 2017


Geçen hafta ki yazımda, neden evet diyemeyeceğimizi yazmıştım.Bu hafta Referandumda neyi oylayacağımızı yazmaya çalışacağım.Referandumun olumsuz sonuçları üzerinde durmaya çalışacağım.      

Maalesef EVET diyen birçok vatandaşımız neden evet dediğini açıklayamıyor. Sadece Cumhurbaşkanı istediği için evet dediğini ifade ediyor.

18 maddeden oluşan paketle; mevcut Anayasadaki 21 madde yürürlükten kaldırılıyor, 45 maddede değişiklik yapılıyor. Bir kısım maddeleri hemen, bir kısım maddeleri seçim dönemi başladığında, bir kısım maddeleri ise Cumhurbaşkanı göreve başladığında yürürlüğe giriyor. Başbakanlık, Hükümet Sistemi kalkıyor, Bakanlar dışarıdan olabilecek.

1-550 milletvekili sayısı 600 e çıkacak.50 milletvekili artacak. Bunun bütçeye bir dönem maliyeti yaklaşık olarak 200 milyon TL. olarak hesaplanıyor. Mevcut Milletvekili sayısının 300 indirilmesi halinde bütçeye her dönem yaklaşık 1 milyar 200 milyon ek gelir sağlanır. Bu tasarrufla Osmangazi Köprüsü bedavaya gelebilir. Osmangazi Köprüsünün Maliyeti yaklaşık 1 milyar Usd. Yaklaşık olarak 3 milyar 600 milyon TL yapıyor. Bu para 2035 e kadar ödenecek.3 dönemde bedavaya geliyor.

2-Yapılacak değişiklikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı atayabilir, deniyor. Ancak bunun üst sınırı yok. Üst sınır konmamış.50 tane yardımcı da atayabilir. Bunların da bütçeye bir maliyeti var.Asgari ücrete zam yaparken Ülke bütçesi gündeme geliyor.Şimdi kimse bunu konuşmuyor.

HAYIR denek için sadece bu iki madde yeterlidir. Çünkü İSRAF HARAMDIR.

3-Ülkemiz adına başka bir ülkeye savaş açabilir. Anayasanın 104.maddesinde yapılan değişiklikle                  ?türk silahlı kuvvetlerinin kullanılmasına karar verir.?

AKP iktidarlarında Türkiye, maalesef Meclis´te reddedilmesine ve halkımızın yüzde 95´i karşı çıkmasına rağmen ABD ile birlikte IRAK´ta savaşa sokulmuştur. Suriye´ye savaş açmıştır. Libya´ya Savaş gemilerimizi göndermiştir. Rusya ile savaşın eşiğinden dönülmüştür.?Rus uçağını pararelci subaylar düşürdü? açıklamasını Eski Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU yalanlamıştır. AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan KURTULMUŞ´da  ?Suriye politikası baştan sona yanlıştı.? demiştir.

Daha önce Savaş açma yetkisi TBMM´nin idi.Bu nedenle 01.Mart.2003 tarihinde -70.000 ABD askerinin Güneydoğu´ya yerleşmesi ve buradan Irak´ı işgal etmesi ile ilgili tezkere Başbakan ve Hükümetin bütün çabalarına rağmen TBMM tarafından reddedilmişti.Getirilmek istenen yeni sistemde, artık TBMM´ye sorulmadan, herhangi bir ülkeye savaş açılabilecek.

Siyonizm Türkiye ile İran´ı savaştırmak istiyor.Çünkü bölgede 2 büyük MİLLİ ORDU kalmıştır.Bunları birbirleri ile çarpıştırıp yok etmek istiyor.Bunun altyapısı AKP iktidarları döneminde oluşturuldu.Bunu Numan KURTULMUŞ ?İsrail en büyük zaferini AKP sayesinde kazandı.? Diyerek tescil etmiştir.

-2012 Türkiye, N ATO´daki İsrail VETO´sunu kaldırdı.

-Türkiye, Birleşmiş Milletler´de İsrail´in Nükleer Silahlarının araştırılması önergesinde çekimser kaldı.

-İsrail, MESCİD-İ AKSA´yı yıktığında, İran karşı koyarsa NATO İsrail´i korumak için İran´a saldıracak. Türkiye Libya´da olduğu gibi, İran´a karşı NATO tarafında yer alacak.

-Rahmetli ERBAKAN´ın ?AKP İsrail ile bir olup İRAN´ı vuracak-2006? sözü gerçekleşecek. (Allah Korusun)

-İsrail MESCİD-İ AKSA´yı yıktığında, GAZZE karşı koyacak. NATO, İsrail´i korumak için GAZZE´ye saldıracak.

-Türkiye NATO üyesi olduğu için, İsrail´i koruyacak NATO kuvvetlerinde yer alacak.

-Türkiye´de İsrail´i pretosto etmek isteyenler, tutuklanacak, ceza verilecek. Hatta teröre destek olmaktan mal varlıklarına el konacak.

-Nitekim 2014 yılında Gazze´ye yapılan saldırıları İsrail Büyükelçilik Konutu önünde protesto eden dört kişiye 16 Aralık´ta toplamda 20 ay hapis cezası verildi.

-16.02.2013 tarihli Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6415 sayılı ?TERÖRİZMİN İNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN? a dayanarak İsrail´e karşı çıkanların mal varlıklarına el konulabilecek.

4-cumhurbaşkanı olağanüstü hal ilan edebilir. Olağanüstü hal kararnameleri yargıya götürülemiyor.

-Olağanüstü hal döneminde çıkarılan kararnameler yargıya götürülemiyor. Bu insan haklarına aykırıdır.

5-?GÜNEYDOĞU EYALET BAKANLIĞI KURULABİLİR?

Anayasanın 123. Maddesinde yapılan değişiklikle ?Kamu tüzelkişiliği, kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulur.?Anayasanın 104. Maddesinde yapılan değişiklikle?Cumhurbaşkanı, yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilir.? diyor.

-Bir sabah kaktığınızda Güneydoğu Eyalet Bakanlığı kurulmuş olabilir.

6-CUMHURBAŞKANI YARDIMCILARI DA AYNI YETKİYE SAHİP OLACAK.

-Cumhurbaşkanı yardımcıları İlkokul mezunu olabiliyor. Seçilme zorunluluğu yok.

-Cumhurbaşkanı uzun süren bir hastalığa yakalandığında, Yardımcısı ne kadar süre ile vekalet edecek belirsiz.

7-SURİYELİ´LERE VATANDAŞLIK VERİLECEK.

-3.000.000 Suriye´liye vatandaşlık verileceğini Cumhurbaşkanı açıkladı. İstanbul Valisi ?2000 kişinin dosyası İçişleri Bakanlığı´na gönderildi. Ancak karar 16.Nisan´dan sonraya bırakıldı.? Dedi.

?Görünen köy kılavuz istemez.? ?Perşembe´nin gelişi Çarşamba´dan belli olur.? Atasözlerimiz ne kadar güzel söylenmiş. Yapılmak istenen değişiklikler ve bugüne kadar yapılanları birleştirdiğinizde çok vahim bir durum ortaya çıkyor. Milletimizin düşünmeden karar vermemesini rica ediyorum. Kişiler fanidir.