www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


SAADET FARKI


 

       Dün itibariyle 26.Dönem Milletvekili Aday Listeleri YSK´ya teslim edildi.AKP,MHP ve Saadet Partisi İnegöl´lü adaylara listelerinde yer verdi.CHP her zaman ki gibi İnegöl´ü defterinden silmiş durumda.

 

       Saadet Partisi´nin listelerinde ise İnegöl´lü üç aday yer alıyor.Seçimlerin öncelikle ülkemiz, milletimiz ve İnegöl´ümüz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

       Türkiye´de etkin siyasi parti sayısı her yıl değişkenlik göstermektedir. Yaklaşık 100 siyasi parti mevcuttur. Bir yıl içinde birçok parti kurulurken, bazıları da çeşitli nedenlerle siyasetten çekilmektedir. Partilerin seçime girebilmesi için yasalara göre, 41 ilde örgütlenmesi gerekmektedir. Ancak etkin olan partilerin birçoğu bu yeter sayıya sahip de değildir. Bazıları da ?tabela partisi? olarak nitelendirilen pek bir etkinlikte bulunmayan partilerdir.

 

       Seçimlere ise 20 siyasi parti katılıyor. Saadet Partisinin dışındaki tüm partilerin ortak özellikleri;

       Mevcut ekonomik düzeni benimsemiş olmaları, Avrupa Birliği´ne Türkiye´nin katılmasını istemeleri, ABD ile devam eden ittifaka taraftar olmaları yani ABD´nin müttefikimiz olarak devam etmesini istemeleri, başta terör olmak üzere sorunların çözümünde HAKK´ın ölçülerini değil, insanların ortaya koydukları çeşitli çözüm yollarını benimsemiş olmalarıdır.

 

       Saadet Partisi ise; mevcut ekonomik düzenin yerine ADİL EKONOMİK DÜZEN, Avrupa Birliği yerine D-8 ve İslam Birliği, Batının ve ABD´nin öncülüğünde kurulan ZALİM DÜNYA DÜZENİ yerine HAKK´a dayalı YENİ BİR DÜNYA, başta terör olmak üzere tüm sorunların çözümünde HAKK´ın ölçülerine dayalı bir çözüm ortaya koymaktadır.

 

       Mevcut Liberal Kapitalist Faizci Ekonomik Düzen üretimi değil rantiyeyi desteklemekte, emeği sömürmekte, çalışanın alın terinin karşılığını alıp bir avuç rantiyeci faizciye vermektedir. Bu düzende emek karşılığını alamıyor, zengin her geçen gün daha zengin oluyor, fakir ise her geçen daha fakirleşiyor.

       Asgari Ücretin, emeklinin, üretenin alım gücü her geçen gün azalmaktadır.Üreten zarar etmekte, faizci her şart altında kazanmaktadır.

 

       Bugün devam etmekte olan Ekonomik Düzenin son versiyonu Kemal DERVİŞ modelidir.

2000 yılında o günkü MHP+DSP+ANAP hükümeti tarafından dışarıdan getirilerek ekonominin başına geçirilen Kemal DERVİŞ´in talimatlarıyla 15 günde 15 yasa çıkarılarak;                                     üretimi yok eden, emeği değersiz kılan, her geçen gün zengini daha zengin, fakiri daha fakir eden, köylüyü çiftçiyi, üreticiyi bankalara mahkum eden, sanayimizin yabancıların eline geçmesini sağlayan bu köle düzeninin temelleri atılmıştır.15 yıldır bu ekonomik düzen harfine dokunulmadan uygulanmıştır.

 

       Yaklaşık 55 yıldır Milli Görüş´ün yer aldığı hükümetler hariç, hükümetlerin tamamı Avrupa Birliği ile flört etmeye devam etmiş, AKP hükümetleri ile nişan yapılmış, evlilik için AB´nin cevabı beklenmektedir. Türkiye´yi bölmek için açıkça çalışan ve terörü destekledikleri tescillenmiş AB ülkeleri ile tek devlet olmaya çalışmak akıl alacak iş değildir.

 

       Yine PKK´nın bir kolu olan PYD´yi açıkça destekleyen ABD´yi müttefik kabul etmek, terörü bitirmek için ABD ile işbirliği yapmak akıl alacak bir şey değildir.

 

      İşte Saadet Partisi farkı burada ortaya çıkmaktadır. Ülkenin ve milletin sorunlarını çözmek için tüm partileri bir araya getirebilme yeteneği sadece Saadet Partisi´nde vardır. Bu sömürü düzenine bekçi olmak değil, bu düzenin değişmesini sağlamak, Avrupa Birliği´nde yok olmak değil, İslam Ülkelerine lider olmak, en büyük terörist ABD ile ilişkileri tekrar gözden geçirerek, terörün kaynağını kurutmak, Saadet Partisi´nin diğer partilerden farkını ortaya koyan en belirgin özellikler olarak görülmektedir.