www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


SAADET PARTİSİ VE İTTİFAK


Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş, bir değişiklik olmaz ise 2019 yılında yapılacak seçimlerle gerçekleşecek. Seçimlere 1 yıldan fazla bir zaman olmasına rağmen, AK Parti ile MHP arasında yapılacak seçim ittifakında mutabakata şimdiden varıldı. Hatırlanacak olursa, AK Parti ve MHP cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişin oylandığı referandumda da ittifak yapmış, ancak gerekli olan yüzde 50+ oy, kıl payı geçilmişti.

AK Parti-MHP ittifakının adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılında yapılacak seçimlerde sıkıntı yaşamak istemiyor ve bu nedenle sağ ve muhafazakar partileri de seçim ittifakının içerisinde yer almasını istiyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ittifak içerisinde yer almasını istediği partilerin başında ise Saadet Partisi geliyor. Saadet Partisi´nin son yapılan genel seçimlerdeki oyu ise yüzde 1 civarlarında.

Ancak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu´nun yapıcı ve uzlaşmacı bir tavır sergilemesi ve yine ülke sorunlarına ilişkin akılcı ve anlaşılır çözümler sunması, son dönemde Saadet Partisi´ni yeniden konuşulan bir parti konumuna getirdi.  Özellikle sağ ve muhafazakâr seçmen, Karamollaoğlu´nun ülke gündemine ilişkin açıklamalarını dikkatle takip etmekte.

Saadet Partisi´nin son dönemlerdeki yükselişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı tedirgin etmekte. MHP ittifakına rağmen işi şansa bırakmak istemeyen Erdoğan, Saadet Partisi´nin ittifak içerisine yer alması için elinden geleni yapıyor.

Peki, Saadet Partisi AK Parti- MHP seçim ittifakının içerisinde yer almalımıdır. Benim görüşüm almalıdır.

Zira Saadet Partisi ve AK Parti´nin kadroları, milli görüş lideri Rahmetli Erbakan´ın rahlei tedrisatından geçmiş kişilerden oluşmaktadır.  AK Parti´nin politikalarını en sert şekilde eleştiren idareciler ve teşkilatlar Saadet Partisi´nde olsa da, birbirlerini anlayabilecek ve uzlaşabilecek yeri geldiğinde kucaklaşabilecek en ideal kadrolar, yine bu iki partinin temsilcileridir.

Milli görüş fikrini benimsemiş gerek AK Parti´li, gerekse Saadet Partili seçmenin en büyük arzusu, Saadet Partisi´nin de AK Parti gibi TBMM´de temsil edilmesinden yanadır. Hatta mümkünse koalisyon ortağı olmasıdır.

Her seçimde yaşanan hayal kırıklığı sonrası, teşkilatları diri tutmak ve heyecanını tazelemek adına sarf edilen ?biz seferden sorumluyuz zaferden değil? türünden sözler yerine, seçim ittifakı ile TBMM´ye adım atmak ve sesini en yüksek perdeden dile getirmek, Saadet Partisi adına en akıllıca ve hayırlı iş olacaktır diye düşünüyorum.

Geçmişte MHP ve Millet Partisi ile seçim ittifakı yaparak meclise giren milli görüş kadroları, o günün şartlarında ülke ve milletin menfaatlerini gerektiren hayırlı işlere imza atmayı başarmıştır. Bu nedenle özellikle 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası milletimizin yaptığı ittifakın bir tezahürü olan AK Parti MHP ittifakının içerisinde Saadet Partisi´nin de yer alması milletin en büyük arzusudur.

Saadet Partisi, AK Parti-MHP seçim ittifakının içerisinde yer almaması halinde neler yaşanailir?

Birinci şık; Saadet Partisi, AK Parti MHP ittifakında yer almaz ise; Saadet Partisi CHP ile HDP´nin yanında saf tutmuş gösterilir ki, bu minvalde çalışacak kendini ispatlamış maruf medya ve troller sabırsızlıkla beklemektedir.

İkinci şık; AK Parti ve MHP ittifakı şayet başarılı olursa, AK Parti ve MHP, Erdoğan sonrası siyasetin şekillenmesinde ve de devlet kadrolarının belirlenmesinde tek söz sahibi partiler olurlar. Başarı yerel seçimlerde de İttifakı getirir ve Türkiye´nin doğusunu da batısını da siler süpürürler.

Üçüncü şık; (Bu en kötüsü) AK Parti MHP ittifakı kaybeder Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilemez ve 7 Haziran seçimlerinden sonra olduğu gibi, ülkemiz kötü şeyler yaşamaya başlarsa, bu durumdan ilk nasibini alacak ve hedefe konacak parti Saadet Partisi olur. İttifakın kaybetmesi Saadet Partisi´nin kazanması değil, CHP´nin ve bilumum terör örgütlerinin kazanması demektir. Dolyısıyla Saadet Partisi´nin karşı blogla hiçbir şekilde bir araya gelme gücü ve kudreti kalmaz ve sonu olur.

Saadet Partisi, AK Parti MHP seçim ittifakının içerisinde yer alması halinde neler yaşanabilir?

Birinci şık; AK Parti-MHP ve Saadet Partisi´nden oluşacakittifak kazansa da kaybetse de, Saadet Partisi tüm sağ ve muhafazakâr seçmenin gönlünü fetheder, artı yerel seçimlerde belediyeleri kazanma şansı bulur.

İkinci şık, AK Parti-MHP ve Saadet Partisi´nden oluşacak ittifak başarılı olduğunda ise, milli görüş uzun yıllar sonra  yeniden TBMM´de temsil hakkı kazanır. Böylelikle, milli görüş politikaları en üst perdeden zikredilmeye başar. Sürekli kaybeden ve üzülen teşkilatlara moral ve heyecan gelir, parti seçim yardımı almaya başlar ve daha fazla propaganda yapma imkanı bulur.

Üçüncü şık: (Bu en iyisi) Saadet Partisi´nin ittifakiçerisinde yer alıp Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın seçilmesine vesile olması, Erdoğan sonrası siyasetin şekillenmesinde de Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde de Saadet Partisi´ni en önemli aktör yapacaktır. Bu da Saadet Partisi içinde, Aziz Milletimiz içinde en hayır olan sonuçtur.