www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


ŞABAN HOCA NE YAPMAK İSTİYOR?

.


Düzcespor maçı sonrası yazımı, Tribünlerde kımıldanmalar başladı diye yayınlamıştım. Attığım başlığın üstünden 2 hafta geçti, neticesi ortada. Tribünlerdeki kımıldamalar, Ispartaspor maçında isyana dönüştü.

Maçın skoruna bakarak, hiç kimse aldanmasın;  Bu ligi domine edebilecek, en az play of oynayabilecek bir kadro kurduğumuza inanırken, maalesef evdeki hesap çarşıya uymadı. Ya Şaban Hoca bu takımı oynatamıyor, ya da futbolcular bildiğini yapıyor. İki alternatiften biri. Ispartaspor maçı da böyle bir maçtı.

İnegölspor maçı 2-0 kazanmasına rağmen, seyircinin protesto tepkileri dinmedi gitti. Bende seyirciden tarafım; Ispartaspor maçı ve ondan önceki karşılaşmalarda oynanan futbol adına söylenecek ve yazılacak hiçbir şey yoktu. Seyircinin tepkiside bu maçta patlama noktası oldu. Alınan 2-0 skor ne hocanın taktiğinden nede, sporcuların başarısından, Şaban hocanın kendisine sorulan '' Söylesene Şaban Hoca, takım niye oynamıyor?'' söylemi takımı o kadar ateşle diki, 70. Dakika da Ömer Faruk Emeç attığı gole tezahüratın büyük katkısı olduğu kanaatindeyim. Şaban Hoca bu tezahürata hiç karşılık vermese, her şey yolunda gidecekti. Ama gel gelelim Şaban Hoca gol öncesi yaptığı ağız hareketlerini, gol sonrası el kol hareketlerine çevirince, ortalık savaş alınana döndü. Hoca ve taraftar arasında söz düellosu başladı. Bu meşalenin ateşini Şaban Hoca + Kaptan Yılmaz Özeren ve teknik heyetteki birkaç kişi yaktı. Kendileriyle olan münakaşa yetmemiş gibi, tribünde taraftarlar arasında da kavga başladı. Emniyet kuvvetleri olaya müdahil olmasa, kavganın boyu büyüyebilirdi.

        Türk futbolun' da belli bir kariyeri sahip olan Şaban Yıldırım Hoca'nın bu tezahüratı bu kadar takılmasına bir türlü akıl sır erdiremedim. Başkan Kani Ademoğlu ve Yönetim kurulu üyelerinin bu olaylara sebebiyet verenlere ciddi yaptırımlar uygulayacağı kanaatindeyim. Hatta bu olaylar bir Teknik direktörün ve ekibinin istifasını bile gerektirebilir.

   ''Teknik Direktörü ve heyetine güven duyulmayan bir takımdan asla başarı beklenemez.''

Şaban Yıldırım hocanın maç sonrası yaptığı beyanatta; Takımın sorumluluğunun kendisinde olduğunu, suçlu aranması gerekirse suçun kendisinde olduğunu söylemesi büyük bir centilmenlik örneği ama, Takım sorumluluğunu üstüne alması, İnegölspor taraftarına hakaret etme hakkını vermez. Herkes haddini bilecek.  İnegöl ve İnegölspor taraftarına hiç kimse hakaret edemez.

Not : Şaban hoca bu tür hareketleri Düzcespor maçında da yaptı. O maçta mağlup olmamıza rağmen pek göz ardı edilmedi. Acaba Hoca bu hareketleri huymu edindi?

SAYGILARIMLA