www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


SAKIN O KOLTUKLARI TERK ETMEYİN!

SAKIN O KOLTUKLARI TERK ETMEYİN!


Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve kendisine yol arkadaşlığı yapan birçok bakan, milletvekili ve belediye başkanı, 4. kez aday olamayacak Bunun sebebi AK Parti’deki 3 dönem kuralı. Bu kurala takılanlar, bir dönem ara vermek zorunda kalacaklar, şayet uygun görülürse 2023 yılında yeniden aday olabilecekler.

 

Keşke bu kural tüm partilerde olsa. Zira Türk siyasetinde ele geçirdikleri makamları, bir türlü bırakmak istemeyen şahsiyetler var. Bu şahsiyetlerin artık lütfedip kenara çekilmesi ve yolu arkadan gelenlere açmaları gerekiyor.

 

Tabi bu kaide sadece siyasetçileri değil, bürokraside görev yapan şahsiyetleri de kapsıyor.

Hasbel kader bir makama gelen bir takım şahsiyetler yıllar geçiyor, gerek nüfuzunu kullanarak, gerek siyasetçi marifetiyle o makamlara çakılıp kalıyor. Sonra da kendisini bulunmaz Hint kumaşı sanmaya başlıyor ve “ben gidersem bu kurum biter, maf olur” düşüncesine giriyor.

 

Halbuki devlette devamlılık esastır ve bu devamlılık kişilere bağlı değildir. Hiç kimse de bulunmaz Hint kumaşı değildir.

 

Bugün Başbakan Erdoğan’ın Türkiye için çok ciddi ve gayretli işler yaptığına işaret, tekrar tekrar kazandığı seçimlerdir.

 

İstikrarlı seçim başarısına göre; 13 yıldır Türkiye’nin her kademesinde söz sahibi olmuş insanlar, bize biraz müsaade diyebilecek erdeme ulaşmışsa, bugün kamu kurumlarında görev yapan ismi ne olursa olsun, kenara çekilmesini bilmeli. Eğer kendisi hakkında hüküm verildi ise karara saygı duyup, arkadan gelenlere bayrağı devrederek, yolu açmalı.

 

Ama bugün İnegöl’de bile yıllara sair görev yapan bazı kamu müdürlerinin, zamanı geldiği halde hala koltuklarını bırakmak istemediklerini ve bu uğurda her türlü yolu denediğini duyuyorum.

 

Evet, başarılı çalışmalar yapmış olabilirsiniz, belki arkanızdan gelecek şahsiyetler sizi mumla aratacak. Ama ne olursa olsun, devlet makamları kimsenin tapulu malı değil. İşi tadında bırakmak lazım.

 

Şayet başarılı bir bürokrat iseniz ve kendinize güveniyorsanız, daha üst makamlarda görev alarak, insanlığa ve camiana hizmet edebilirsiniz. Ama “Yok benim daha çok yapacak işim var, bana biraz daha müsaade edin” anlayışıyla, çalmadık kapı bırakmaz, nüfuzunu kullanıp siyasetçiyi kafalar sıcak koltuğu terk etmez iseniz, bu yakışıksız ve aynı zamanda yaptığınız hizmetleri gölgeler.

 

Son söz olarak, İnegöl’e her ne şekil hizmet etmiş siyasetçi, kamu görevlisi ve STK temsilcisi var ise hepsinden Allah razı olsun. Hepsine İnegöl halkı adına teşekkür ediyorum. Ama lütfen artık ısrar etmeyin, açın yolu…

 

“Yok, biz insanlığa hizmet etmek istiyoruz” diyerek, yıllardır eskittikleri koltukları terk etmek istemiyorlarsa, kendilerine insanlığa hizmet etmenin daha birçok yolu olduğunu hatırlatmak isterim.  Tabi tercih kendilerinin.  Kendilerine hangi hizmet yolunu uygun buluyorlarsa,  kaldıkları yerden camialarına ve insanlığa hizmet etmeye devam edebilirler.