www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


SALMAN´DAN KİM NE BEKLİYOR?


Arka planında Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayali yatıyor. Aktaş, 2019 yerel seçimlerinde Salman´ın da desteğini alarak, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak istiyor. Bu sebeple Salman´ın il başkanı olması kendisinde tarifsiz bir sevinç yaratmış durumda.

Salman´ın il başkanı olmasından büyük sevinç duyan bir başka isim ise İlçe Başkanı Adem Demirel. Yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanlığına aday olmaya hazırlanan Demirel, kendisi gibi Boşnak kökenli olan Ayhan Salman´ın, kendisini destekleyeceğini umuyor. İlçe Başkanlığı döneminde ne İsa´ya ne Musa´ya yaranamayan ve hayal kırılığı yaratan Adem Demirel´in, tek umudu İl Başkanı Ayhan Salman?

Salman´ın il başkanlığına sevinenler arasında eski ilçe başkanı Bülent Temelli´de bulunuyor. Zira Temelli´nin hedefinde il yöneticiliği ve akabinde nasipse büyükşehir belediye başkan yardımcılığı hayali var. Temelli´nin bu hayalini kulislerdeki konuşmalardan öğreniyoruz. Temelli´nin hayali şayet gerçekleşirse, kendisine karada ölüm yok! demektir.

Yine Ayhan Salman ile yakın dostluğu olan bazı isimler varki, hepsinin hayali farklı. Kimi  AK Parti ilçe başkanlığı hayali kuruyor, kimi il yöneticiliği hayali. İlçe başkanlığı ve il yöneticiliği hayali olanların isimlerini merak edenlere sadece tüyo verebilirim. Sosyal medya hesaplarından Ayhan Salman ile resim paylaşanlar, O´nun paylaşımlarını retweetleyenler ve beğenenlere bakarsanız, merakınızı giderirsiniz.

Ayhan Salman ile ilgili herkesin hayali olurda, benim olmaz mı. Bende tabiki bir İnegöllü gazeteci olarak Ayhan Salman´ın il başkanı olmasından büyük sevinç duydum. Ama benim sevincim kendimle ilgili değil, İnegölle ilgili. Zira güçlü ve hareketli bir ticari hayata sahip olan İnegölümüz, başsız kaldığı için mega köy olma yolunda hızla ilerliyor. Yeterli hizmeti alamadığımız gibi, belediyenin yaptığı işlerden pis kokular gelmesi ve bu duruma muhalefet dahil, kimsenin ses çıkarmaması da cabası?

Mesela imar işlerinde rüşvet almış başını gidiyor. Şayet imara uygun olmayan bir inşaatınız varsa, belediyenin işaret edeceği spor kulübüne, yada bir deneğe bağış yaptırılmakta. Bağışların akibeti ise meçhul. İhaleler desen adrese teslim, çalınan minarelerin kılıfları önceden hazırlanıp, ustaca giydirikmekte.

Hele giderayak yangından mal kaçırırcasına yapılmakta olan belediye sarayı projesinde ortaya atılan iddialara ne demeli? Büyük vurgun yapılacak iddialarına belediye kanadından henüz bir açıklama yok. Çerçöp haberlerine tekzip gönderen başkan Aktaş, ne hikmsetse büyük rant iddialarını ciddiye almıyor. Sebebi ise, sözde muhalif gazete oluşumuz!. Yerseniz?

İşte bu noktada; Bursa İl Başkanlığına bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından getirilen, siyasi kökleri mili görüşe dayanan, dürüstlüğünden ve şahsiyetinden şüphe duymayacağım Ayhan Salman´dan en büyük beklentim, yukarıda okurken bile tiksindiren meselelere el atıp, gerçekleri ortaya çıkarmasıdır. Bundan gayri şahsından hiç bir beklentim yoktur?Kendisine çıktığı yolda başarılar ve müvaffakiyetler diliyorum.