www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


SANDIKTAN YİNE TAVŞAN ÇIKTI

SANDIKTAN YİNE TAVŞAN ÇIKTI


Pazar günü kimi televizyonun karşına geçmiş, kimisi bilgisayarın başında, heyecanla Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucunu bekliyor. Sonuçlar açıklanmaya başladığında ciddi ciddi hayal kırıklığına uğrayanların olduğunu gördüm.

 

En komiği de, izlediği kanal hükümet yanlısı olabilir düşüncesiyle, paralel kanallarda farklı sonuçlar arayanların olması, güler misin ağlar mısın.

 

Tayyip Erdoğan karşıtları acaba sandıktan ekmek mi çıkacak sanıyordu. Halbuki tavşanın çıkacağı günler öncesinden belliydi.

 

Millet 9’un kez Erdoğan dedi. 8 kez güven tazeledi Erdoğan ve ekibi. AK Parti’nin ya da Tayyip Erdoğan’ın ardından ısrarla gitmenin çok önemli bir nedeni olmalı Milet için. Bunu anlamak, doğru okumak gerekiyor.

 

Millet niçin 9 kez aynı kişiyi tercih eder ki? Hani bu, birileri gibi 7 defa gidip 8 defa gelmek gibi değil. Adeta kazık çakmak milletin gönlüne. Hiç gitmeden, hem de daha da güçlenerek.

 

Hadi ilk seçimde birilerine benzetip yanıldı millet,

İkincisinde, kömür makarna verilip kandırıldı,

Üçüncüsünde, mağdur ve mazlumu oynadılar topladılar oyları,

Dördüncüsünde sandıkta hilekarlık yaptılar götürdüler malı,

Ya Beş, altı, yedi, sekiz, ve dokuzuncuya nasıl bir kılıf bulunmalı,

 

Öyle görülüyor ki, muhalefet ağzıyla kuş tutsa, birileri okyanus ötesinden evlerine ateşler de salsa, bu millet Erdoğan’dan vazgeçmeyecek.

 

Sözün özü bu millet Recep Tayyip Erdoğan’dan razı…  

 

Peki muhalefet kepenk mi kapatsın. Yok hayır. Bu ülkeye güçlü iktidar kadar, güçlü muhalefette lazım.

 

Ve de; iktidarın sadece doğrularını değil, yanlışlarını da yazacak cesur gazeteler ve yiğidi öldürürken hakkını verecek kalemler.

 

Güçlü iktidar nasıl olunur şekil A’da görüldüğü gibi; 12 yıldır milletin cenazesinde, düğününde, açılışında, ama doğrusuyla, ama yanlışıyla milletin hizmetinde…

 

Şayet muhalefet inat eder, kendini değiştirmez ise emin olun AK Parti çağlar boyu iktidarda kalır…