www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


SEÇİM BİTTİ, GEÇİM DEVAM EDİYOR


 

24 Haziran seçimleri her açıdan önemliydi. Siyasi partiler çok sıkı stratejiler ile hazırlandılar seçimlere. Seçimlerde iktidarın icraatları, ya da muhalefetin vaatleri ön plana çıkması gerekirken, daha çok din diyanet, devletin bekası ve milliyetçilik kavramları üzerinde duruldu.

Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP,  seçim sürecinde devletin imkânlarını en iyi şekilde kullanarak, Millet ittifakını oluşturan CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi´ni seçmen nezdinde itibarsızlaştırmak istediler ve seçim sonuçlarına göre de bunu bir nebze de olsa başardılar. 

Sosyal medyadaki troller ve fanatik partililerin iftira niteliğindeki algı operasyonları, yandaş medyanın saatlerce süren propagandaları, vatandaşların yaşadığı sıkıntıları bir anda unutturuverdi seçim sathında?

Hele seçimlere müstakil olarak katılan HDP´nin Millet ittifakına yamanarak muhalefetin topyekûn terörist ilan edilmesi ve yine Türkiye´nin başına çorap örmeye çalışan FETÖ´nün Millet ittifakını desteklediği yönündeki algılar, Cumhur ittifakının seçimi kazanmasında önemli rol oynadı.

İşte bu sebepledir ki,

Asgari ücretle evini geçindiremediği için ek iş yapmak, ya da eşini de çalıştırmak zorunda kalan işçi;

Ay sonunu getiremeyerek, sosyal yardımlarla ayakta duran emekli;

Her geçen gün maaşı mum gibi eriyen memur;

Ürünü para yapmadığı için mahsulünü tarlada bırakan, süt para yapmadığı için ineğini mezbahaya gönderen ve yeterli destek alamadığı gerekçesiyle köyden şehre göç etmek durumunda kalan  çiftçi;

Siftahsız kepenk kapatan Bağ-Kur primini ve vergisini ödemekte büyük güçlükler yaşayan esnaf;

Artan maliyet fiyatları nedeniyle rekabet edemeyen, döviz kurlarının sürekli yükselmesi nedeniyle yeni yatırım yapamayan, İşçilerinin sigortasını ve biriken vergi borçlarını sürekli yapılandırarak tezgahını ayakta tutmaya çalışan işveren;

Ve tüm bunlara ilave milyonlarca işsiz ve 10 binlerce atanamayan öğretmen sandığa tek bir endişe ile gitti. Devletin bekası?

Evet, seçimleri devletin beka endişesini en üst perdeden dillendirerek millete korku ve endişe pompalayan Cumhur ittifakı kazandı. Cumhur ittifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti´nin ilk başkanı olarak dün yemin etti ve görevine başladı.

Şimdi sıra, açlık sınırı altında inim inim inleyen emekli ve asgari ücretlinin geçim derdine, çırağına yada kalfasına haftalık verecek gücü kalmayan esnafın gelecek kaygısına, üretmekten yılmış çiftçi ve işverenin çaresizliğine geldi.

Hadi bakalım kolay gelsin?