www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


SEDAT KIZILCIKLI`NIN ÇAĞRISINI DESTEKLEYELİM

SEDAT KIZILCIKLI`NIN ÇAĞRISINI DESTEKLEYELİM


 Hasbahçe sohbetlerinin bu haftaki konuğu, AK Parti Bursa Eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı oldu. Kızılcıklı, sormaktan çekindiğim bazı soruları hiç tereddüt etmeden çok samimi şekilde yanıtladı. Özellikle Milletvekili Hüseyin Şahin ile küslüğünün sebebini ve yine Hüseyin Şahin`in, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İlçe Başkanı Bülent Temelli ile arasındaki soğuk savaşı ayrıntılarıyla anlattı.

Açıkçası Sedat Kızılcıklı`yı tek taraflı dinleyip, yorum yapmak doğru olmaz düşüncesindeyim.  Önümüzdeki günlerde milletvekilimiz Hüseyin Şahin ile de aynı ortamda buluşup, benzer sorulara yanıt aramak arzusundayım. 

Eski vekil Sedat Kızılcıklı, sorulanlara hiç çekinmeden cevap verdi ve tüm detayları ile anlattı, takdir tabi kamuoyunun. Hüseyin Şahin`de şayet söyleşimize katılır ve benzer sorularımıza yanıt verirse, yine kamuoyu ile paylaşmayı borç biliyorum.

Sedat Kızılcıklı`nın dobra açıklamaları içerisinde en dikkat çekeni ise, İnegöl`e kazandırdıklarıydı. Eğitimden sağlığa, ekonomiden ulaşıma onlarca projeyi İnegöl`e kazandırdığını söyleyen Kızılcıklı, birde kendisinden sonraya sarkan projelerden söz etti.

Yani Kızılcıklı`nın yaptıklarını ve bitiremediklerini dinledikten sonra, içimden "Ee kardeşim her şeyi sen yaptıysan, milletvekili Hüseyin Şahin ne yaptı" diye geçirmedim değil. Ama bunu sormayı etik bulmadım. Acaba sorsa mıydım?

Kızılcıklı ile yaptığım söyleşide en çok hoşuma giden ise, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`ye yaptığı çağrı oldu. Kızılcıklı, partili arkadaşı olan Altepe`ye çok samimî bir şekilde seslendi ve hizmetlere İnegöl`den başlaması gerektiğini söyledi.

Gerçektende Kızılcıklı`nın Başkan Altepe`ye çağrısı çok anlamlı. Kızılcıklı, yapılan hizmetlerin toplam menfaatine bakılması gerektiğini belirtirken, 10 bin kişinin faydalandığı hizmet ile 100 bin kişinin faydalanacağı hizmetin aynı olamayacağına vurgu yaptı. Ne kadar doğru...

Altepe`ye İnegöl`den aldığı oyun farkına varmasını isteyen Kızılcıklı`nın bu çıkışını, takdire şayan buluyorum. Belki milletvekili olsaydı bu kadar net konuşamazdı diye düşünüyorum.

Kızılcıklı`nın Başkan Recep Altepe`ye yaptığı çağrıyı, daha güçlü yinelemesi gerekenlerin olduğunu düşünüyorum. Bunlar görevde olan İnegöllü siyasiler ve STK temsilcileri.

Başkan Recep Altepe bu akşam olsa gerek, bir toplantı vesilesi ile İnegöl`e gelerek, STK temsilcileri ile istişarelerde bulunacak.  Şayet Sedat Kızılcıklı`nın gazetemiz aracılığı ile dile getirdiği gerçekleri, toplantıya katılan siyasiler ve STK temsilcileri de dile getirirse, Recep Altepe`ye iyi bir mesaj vermiş oluruz. Haydi Hayırlısı...