www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


SELAMÜN ALEYKÜM YA DA SELAM...


2016, kalleş ve hain terör olaylarının çokça yaşandığı bir yıl oldu. Askerimiz, polisimiz, sivil halkımız patlayan bombalar neticesinde şehit düştü yada yaralandı.

Millet olarak yaşadığımız tüm bu acı olayları unutmaya, geleceğe umutla bakmaya hazırlanırken, henüz yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul´daki bir eğlence merkezine yapılan şerefsizce saldırıyla bir kez daha kahrolduk.

Terör daha önce de bir futbol maçı sonrası stadyum civarında,  yolculuk esnasında, ya da çarşıda alışveriş sırasında canlarımızı yakmıştı.

Terörün insan ayrımı yapmadan aldığı canlar, hangi dine, hangi mezhebe, hangi ırka ve renge mensup olursa olsun, tüm vicdan sahibi insanları derinden üzmüş ve kahretmştir.

Ülkemizde 40 yıldır kırsalda ve sınır boylarında devam eden terör olaylarının, son 1 yılda şehir merkezlerinde yaşanması sadece insan hayatını değil, cemiyet hayatını ve ekonomiyi de hedef almaktadır.

Dış mihrakların ülkemizi bölmek amacıyla sahneye koyduğu ?Sağ- Sol, Türk-Kürt, Sünni-Alevi, Laik-Antilaik´ fitneleri bugüne kadar çok şükür tutmasada, kaşınmaya devam etmektedir.

Özellikle de en hassas olduğumuz terör saldırıları sonrası sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar, bizi birbirmize düşürüp bölmeye ve yok etmeye çalışanların ekmeğine yağ sürmektedir.

Hangi siyasi görüşe, hangi inanca, hangi ırka mensup olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti topraklarını vatan edinmiş herkes, eşit hak ve hürriyetlere sahiptir ve bu ülkenin evladıdır. (Hainler hariç)

Bu ülkede hiçbir insan inancından, ırkından ya da siyasi görüşünden ötürü kınanamaz, bu anayasal suçtur ve koruma altındadır.

İnsanlar siyasi görüşlerini açıkça ve özgürce söyleyebileceği gibi, insanlar inancından ötürü kınanamaz ve dini inançlarını özgürce yerine getirmekte serbesttir. Bu da anayasa ile koruma altındadır. İktidarda bugün AK Parti, yarın CHP, MHP ya da bir başka parti olsa da bu haklar ve özgürlükler asla kısıtlanamaz ve engellenemez.

Yani insanların canını, malını, namusunu, neslini ve nefsini korumaya yönelik devlet politikaları ve işleyişi iktidarlar değişse de asla değişmez, değişmemeli?

Hülasa, terörün kimlik ve adres sormadan aldığı canların hepsi Allah indinde kutsaldır. Bir insanı öldürmenin, tüm insanlığı öldürmek gibi olduğuna iman etmiş müslümanları, son yaşanan terör olayl ile ilişkilendirmek aşağılık bir fitnedir.

Dün eğlence merkezini hedef alan terörün, yarın cami cemaatini hedef almayacağını kim garanti edebiir.

Bu sebeple siyasetçilerimiz ve siyasi parti mensuplarının açıklama ya da sosyal medya üzerinden yorum yaparken, fitneye mahal vermemelerini rica ediyorum.

Sağ görüşlü ya da dindar insanlardan, sol politikaları ve siyasetçileri, sol görüşlü insanlardan da, sağ görüşlü ve dindar siyasetçileri alkışlamasını beklemek biraz ütopya olur.

Ancak bombalar patladığında başı açığında kapalınında da, sağcının da solcu ve dindarında hayatını kaybettiğini bilerek ve unutmayarak, insani müştereklerde birleşmesini bilelim.

Artı demokrasiye ve milli iradeye inanıyorsak, tepkimizi kimsenin özgürlük sınırlarını ihlal etmeden ve dış mihrakların fitnelerine alet olmadan dile getirelim. Zira bizim bizden başka dostumuz, vatan toprağımızdan başka toprağımız yok.

Bu bina hepimizin. Sen çimentosun, ben kum, o su? Birbirimize karışıp harç olmuşuz. Gelin kardeş olalım, sırdaş olalım, kâfire ve zalime fırsat vermeyelim?