www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


SESSİZ ÇOĞUNLUK BELEDİYEDEN MEMNUN

SESSİZ ÇOĞUNLUK BELEDİYEDEN MEMNUN


Yerel seçimlere şunun şurasında 5 ay kaldı. Partilerin adaylarını açıklamasına da ramak…

Bir tek Saadet Partisi Adayı Salih Berber var meydanlarda. Kapı kapı geziyor. Milletin derdini dinliyor, İnegöl’ün sorunları tespit edip, çözüm yollarını anlatıyor.

 

Geçtiğimiz günlerde de İnegöl mobilyasının vitrine çıktığı MODEF EXPO’yu ziyaret eden Salih Berber, fuar için gecekondu benzetmesi yaptı. Salih Berber’in fuara gecekondu benzetmesinin sebebi, mobilyanın başkenti denilen İnegöl’e çadırlı bir fuarın yakışmadığıydı.

 

Ama Salih Berber’in gecekondu benzetmesi İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a dokunmuş olacak ki, “neyi eleştirdiğini bilmiyor” diyerek sert çıktı. Hatta sosyal paylaşım sitesinden Salih Berber için; “kendi haline bırakın” diyerek deli benzetmesi yaptığı öne sürüldü.

 

Sayın Aktaş’ın kendisini eleştirenlere sert çıkması son dönemde zaten moda oldu. Daha önce de Saadet Partili bir meclis üyesine “basurlumusun” diyerek resmen hakaret etmişti.  

 

Sayın Aktaş sanırım etrafındaki bir takım şakşakçılar gibi muhalefetinde kendisini alkışlamasını bekliyor.

 

Sayın Aktaş’a tavsiyem şöyle Atatürk Bulvarına çıkıp bir yürüsün, ya da bir masa sandalye atsın da, vatandaşlar kendisine hangi sorunları ve şikâyetleri getirecek bir görsün.

 

İçinizde “İnegöl’de hiç mi güzel işler yapılmıyor kardeşim, hep olumsuzlukları yazıyorsun” diyenler olabilir.

 

Olmaz mı elbette oluyor. Ama biz güzel hizmetleri zaten gazetemizden haber olarak yayınlıyoruz.  Gerçi İnegöl Belediyesi gazetemizi muhatap kabul edip haberlerine davet etmiyor ama olsun. Biz ara ara manşetten bile Sayın Aktaş’ın yaptığı hizmetleri halkımıza arz ederek objektifliğimizi ortaya koyuyoruz.

 

Peki, belediyenin çalışmalarından memnun olanlar var mı, elbette var. İnegöl’ün sessiz çoğunluğu bizim sorun diye dile getirdiklerimizi kesinlikle umursamıyor. Kim bunlar nerde oturuyorlar derseniz; bunların bir kısmı Kavaklaraltı’nda, bir kısmı İstanbullu Hasan Efendi’de, bir kısmı Hastane mezarlığında bir kısmı… ikamet ediyorlar.

 

Ne zaman muhitlerinden geçsem hiç şikâyet ettiklerini duymadım. Yok, İnegöl’ün havası kirliymiş, yok efendim yolları delik deşikmiş, yok suların içilecek hali yokmuş diye…

 

Hani desem bunların hepsi AK Partili ondan ses çıkarmıyorlar, rahmetli dedemle amcamdan biliyorum, ikisi de çok koyu Demokrat Partiliydiler. Ama onlar bile ses çıkarmadıklarına göre sorun galiba bizde…