www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDIK..


 Temsilcimiz İnegölspor, 26 puanla grubumuzun düşme hattına yakın yerde bulunan Hacettepe´yi 2-0 yenerek haftalardır süren şansızlığını da yenmiş oldu. İlk yarının son maçıyla başlayan istikrarlı çıkışını, ikinci yarıda oynadığı Samsunspor - Keçiörengücü ve Sarıyer maçlarındaki puan kayıplarına Hacettepe maçıyla dur dedi.

Gerçekten gurubumuzda çok değişik bir grafik çiziliyor. Büyük bütçelerle kurulan ve ciddi transferler yaparak lige başlayan, Samsunspor - Kastamonuspor - Sarıyer ve Sakaryaspor 5 haftadır grup liderliğini elinde bulunduran Keçiörengücünü bir türlü yakalayamadılar. İşin enteresan tarafı Keçiörengücü içerdeki ve dışarıdaki maçlarını kazanıyor, rakipleri ise kendi sahaların ve deplasmanda puan kaybedebiliyorlar. Bizim deplasmanda yendiğimiz Kastamonuspor, içeride Samsunspor´u yenebiliyorsa bu ligi hangi kategoriye göre analiz edeceğiz? Anlamış değilim!

Temsilcimiz İnegölspor maça son haftalardaki  oyuncu kadrosuyla değil, değişik bir on birle çıktı. Fatih hoca bazı bölgelerde rotasyon yaparak, Yaşar Çetin´i ve Cengiz Ötkün´ü kulübede oturtup, Ahmet Hakan Şahin ve devre arasında Fenerbahçe U21´den transfer edilen Erdi Şehit´le oyuna başladı. Erdi Şehit´in kumaşı iyi, ama topu fazla ayağında tutuyor, zamanla bunları da telafi ederse, İnegölspor´a uzun yıllar faydalı olabileceği kanaatindeyim.

 4-2-3-1 sistemiyle başlayan karşılaşma, İnegölspor için prestij, Hacettepe için düşme hattından uzaklaşması niteliğindeydi. Ama gel gör ki, galibiyeti daha fazla isteyen İnegölspor´du. Zaman zaman misafir takımının da atakları vardı, ama gol vuruşu yapacak sporcuları yoktu. İnegölspor şampiyonluk ve Play Off´a yükselme umutlarını yitirince taraftarlarda maça ilgi göstermedi. İnegölspor´u temsil eden Efsane Maraton ve Portatif tribün taraftarlarının seslendirdiği ´´BU SENE ŞAMPİYON YİNE TARAFTAR´´ tezahüratları, gelecek sezon için iyi bir takım kurulmasının mesajları idi. Tribünde bulunan siyasi temsilcilerimiz ve İnegöl´ün ileri gelen dinamikleri, İnşallah bu tezahüratlardan bir şeyler çıkartmışlardır.

Maçın 65. dakikasına kadar oyuncu değiştirmeyen Fatih Akyel, bu dakikadan sonra Ahmet Hakan Şahin´in yerine, Yaşar Çetin´i, 70. dakikada da Erdi Şehit´in yerine, Cengiz Ötkün´ü oyuna dahil etti. Fatih Hoca´nın yerinde ve zamanında yaptığı bu değişiklik, maçın skorunu tayin etti.

 Maçın 73. dakikasında Yaşar Çetin´le yaptığı verkaçla topu gole çeviren Cengiz Ötkün´ün, 90+4 teki şahane vuruşuyla, santrası dahi yapılamayan şutu gol olunca maçın skoru ´da ortaya çıktı. 2-0, 20 dakika oyunda kalan Cengiz Ötkün maça ismini yazdıran kişi oldu. Daha önceki yorumlarımda da belirttiğim gibi top kayıpları olmaması durumunda İnegölspor´a katkısı daha fazla olur tezimde böylece doğrulanmış oldu. Bu moralle Pazar günü deplasmanda oynayacağımız Utaş Uşakspor´u yenerek puan cetvelinde daha yukarılara çıkalım.

SAYGILARIMLA