www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


ŞİFRE 9.30

ŞİFRE 9.30


İnegöl’de iki dönemdir belediye başkanlığını kazanan AK Parti, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde kesinlikle bir sürpriz yaşamak istemiyor.

 

Yapılan anket sonuçlarına göre, 2009 yılında aldığı oy oranını koruyan Alinur Aktaş’ın, AK Parti’den 3. kez aday olmasına şimdilik kesin gözüyle bakılıyor. Hatta AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Alinur Aktaş’ın yeniden aday olmak istediğini ve teşkilat olarak kendisini desteklediklerini açıklamıştı.

 

AK Parti’nin İnegöl’de ki gücünü bilen muhalefet partileri ise aday çıkarmak yerine, ittifak yaparak Belediye Başkanlığını kazanmak istemeleri son günlerin en sıcak iddiası.

 

İddiaların odağında büyükşehir yasası ile 2014 yılından itibaren kapılarına kilit vurulacak olan belde belediyelerinin (Yenice, Kurşunlu, Cerrah) başkanları var.

 

Bu iddia Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman ve Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez’in, şuan ismi henüz netleşmeyen, ancak potansiyel bir belediye başkan adayının etrafında toplanacağı şeklinde…

 

AK Parti’yi devirmeyi planlayan ekibin başkan adayı kim olacak sorusu ile ilgili ise 3 farklı isim üzerinde duruluyor.

 

Bu isimlerin başını ise, son aday olduğu seçimlerde ciddi oy alan Zeki Anıl Gülşen çekiyor. Ancak Zeki Anıl Gülşen’in birçok yerde aktif siyaseti bıraktığını açıklaması nedeniyle alternatif isimler üzerinde duruluyor.

 

Özellikle İnegöl Manavlar Derneğinin desteğini almayı planlayan bu ekibin, üzerinde durduğu 2. isim, Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Kızmaz. Erdoğan Kızmaz’ın geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılarak kendisine siyaset yolunu açması, kendisi ile ilgili kurgulanan senaryo ve iddiaları güçlendiriliyor.

 

AK Parti’ye karşı düşünülen ittifaktaki 3. isim ise bir işadamı. İşadamının ismini şimdilik gizli tutmakta fayda olacağını düşünüyorum. Zira bu ismin aynı zamanda AK Parti’den de aday olabileceği ifade ediliyor. Aktaş’ın aday gösterilmemesi halinde İnegöl’ün yakından tanıdığı bu işadamının, ilçe teşkilatı ve Bursa milletvekili Hüseyin Şahin tarafından da kabul göreceği tahmin ediliyor.

 

Tabi tüm bu senaryo ve iddialara karşı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta boş durmuyor. 

 

Aktaş’ın olası ittifakların önüne geçmek ve seçimleri rahat kazanmak için bazı belde belediye başkanlarına ile bürokratlara teklifte bulunduğu iddia ediliyor.

 

Son iddia ise en çarpıcı olanı. Milletvekili Hüseyin Şahin’in uzun zamandır ayrı kaldığı ekibiyle yeniden görüşmeye başladığı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının netleşmesinin ardından bu ekibini devreye sokacağı konuşuluyor.

 

Yazdığım tüm iddia ve senaryolar, İnegöl’ün muhtelif mekanlarında gizli yada aşikar konuşulmakta. Dedikodulardan ya da senaryolardan hangilerinin gerçekleşeceğini 9-30’dan sonra hep birlikte göreceğiz.