www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


ŞİMDİDEN SÖYLEYEYİM...


 

7 Haziran genel seçimlerine algı operasyonlarının alabildiğine yapıldığı bir ortamda gidiyoruz. Bir önceki yerel seçimlerde hatırlanacak olursa, iktidar seçmenin önüne paralel örgüt iddialarıyla, muhalefet partileri yolsuzluk iddialarıyla çıkmıştı.

Her iki konu üzerinden yapılan algı operasyonlarında iktidar daha başarılı oldu diyebiliriz. Zira yerel seçimlerin kazananın AK Parti oldu.

Genel seçimler öncesi ise paralel yapı ve yolsuzluk olgusundan daha çok vaatler ön plana çıkıyor. Muhalefet partilerinin liderleri,               özellikle asgari ücret ve emekli maaşlarının yetersizliğinden söz edip, ciddi iyileştirme vaadinde bulunurken, iktidar kanadı ise muhalefeti hayalcilik ile suçluyor ve bu vaatlerinin parasal karşılığının olmadığını öne sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın seçim öncesi meydanlara çıkıp sanki bir parti lideri gibi davranması ise, bana göre tam bir seçim taktiği.

Her gün bir farklı şehirde on binlere konuşan Erdoğan, muhalefet liderlerine sataşarak, kendisi ile didişmelerini sağlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın bu ustaca taktiğini anlamakta zorlanan yada Erdoğan ile didişmenin kendilerine oy getireceğini sanan muhalefet liderleri, ülke gündeminden gitgide uzaklaşarak, bana göre ilk günlerde yakaladıkları ivmeyi kaybediyorlar.

AK Parti`nin zirvesindeki liderler çeşitli taktiklerle muhalefeti yeniden sandığa gömmenin hesabını yaparken, İnegöl`de ise hesapsızca hareket eden bir belediye başkanı var.

Bütünşehir yasası ile direksiyon hakimiyetini kaybeden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bilerek yada bilmeyerek AK Parti`ye ciddi zarar veriyor.  

Daha önceki seçimlerde gözü kapalı AK Parti`ye oy vermiş bir çok esnaf, belediye ekiplerinin seçim öncesi yaptığı denetimlerle adeta çılgına dönmüş durumda. Tabi bu durum en çokta İnegöl kökenli Milletvekili Hüseyin Şahin`i zor durumda bırakıyor.

Milletvekili Hüseyin Şahin`in, özellikle çarşı ziyaretlerinde en çok şikayet aldığı konu, esnafın işgaliye konusunda yaşadığı mağduriyet.

Şahin, kaldırım yasağının esnaf açısından ne denli sorun teşkil ettiğini, ancak esnaf ziyaretlerinde müşahede edebildi. Kararı uygulayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş`ın ise henüz çarşıya inecek ve bunu müşahede edecek cesareti de, zamanı da yok. Zira kah İtalya`da, kah Bulgaristan`da...

Ha bu arada unutmadan ilave edeyim, kaldırım yasağıyla ilgili esnaflar sadece AK Parti`ye kırgın değiller. Belediye Meclisinde ürün teşhirine yasak getiren MHP`de, esnaftan gereken tepkiyi alacak.

Şayet MHP`li adaylar çarşı bölgesine, özelliklede ayakkabıcılar çarşısını ziyaret edecek olurlarsa, muhtemeldir onlarda esnafın tepkisiyle karşılaşacaktır.

Sözün özü, AK Parti şayet İnegöl`de oy kaybına uğrar ise, bunun bir numaralı müsebbibi, Belediye Başkanı Alinur Aktaş`tır.

Şimdiden söylemiş olayım...