www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


SIRÇA KÖŞKTEKİ HESAPLAR...

SIRÇA KÖŞKTEKİ HESAPLAR...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidar oldu olalı ailelere 3 çocuk önerisinde bulunuyor. Bunun en büyük sebebi ise ülke nüfusundaki artışın yavaşlaması ve buna paralel olarak genç nüfusun azalması.

Nüfus artışını sağlamak amacıyla evliliği ve çocuk yapmayı teşvik eden bazı projeleri hayata geçirmeye hazırlanan hükümetin son projesi ise, bu ay içerisinde meclise sunulacak olan ‘Aile Destek Projesi. 

Hükümet bu proje kapsamında evliliği düşünen lise mezunu 18-24, üniversite mezunu 18-26 yaş arasındaki gençlere 10 bin TL faizsiz kredi verecek. Şu an 16 hafta olan doğum izni ise 18 haftaya çıkarılacak.

 Bir başka deyişle hükümet, 10 bin liralık kredi ile çiftleri evliliğe, 18 haftalık izinle de anneleri çocuk doğurmaya teşvik ediyor.

 Ya sonrası. Yani, 10 bin lira devletten evlilik yardımı alan genç düğününü yaptı diyelim. Sonra nasıl geçinecek. Asgari ücretin 800 lira, ev kirasının 400-500 lira olduğu bir ülkede, iki kişilikte olsa bir aile nasıl geçinir acaba düşündü mü sayın başbakan.

 Başbakanın çay-simit hesabını yapsak yine geçinilemiyor; Zira her öğün ikişer simit, birer duble çay ve biraz katık ayda 600 TL’ye tekabül ediyor. Hani ev kirası, elektriği, suyu, yakacağı nerede…

 Aldığı asgari ücretle geçinemeyen, tüm gücünü ve enerjisini karnını doyurmaya harcayan bir genç, acaba çocuk yapacak enerjiyi ve cesareti nereden ve nasıl bulacak.

 Diyeceğim odur ki, sırça köşklerde yapılan hesaplar, maalesef yatak odalarına uymuyor.

 Ne demek istiyorsun kardeşim; “AK Parti gitsin de, CHP mi gelsin” yani…

Yok canım daha neler… Öyle bir şey demedim. Millet hariç herkes memnun halinden, rahat olun siz… Devam edin kayıkçı kavgalarına… Seçimler geliyor, vurun vurabildiğiniz kadar, bel altı bel üstü.

 Allah esirgesin bir de CHP kazara iktidar olursa! Ne olur bu milletin hali; ergenekon yeniden hortlar, din elden gider, öte yandan birde AK Parti iktidarında irtica ve laikliğin elde gitmesi gibi tehlikeler var… Ama AK Parti iktidar, CHP ana muhalefet olduğu sürece maazallah hiçbir korkuya mahal yok… Zira tüm korktuklarımız ve endişelerimiz güvence altında!

 AKTAŞ KÖTÜ ÖRNEK OLDU

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın dünya Müslümanları kan ağlarken konserler düzenlemesini sert dille eleştirmiştik. Objektif bir gazeteci olarak, aynı ortamda önceki gün benzer eğlenceyi düzenleyen Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu’yu eleştirmemek olmazdı elbet.

Ama ortada kötü bir örnek vardı. Her ne kadar kötü örnek emsal teşkil etmese de, AK Partili Alinur Aktaş ısrarlara ve genelgeye rağmen konserler düzenleyerek MHP’li Hasan Aksu’ya cesaret verdi, kötü örnek oldu.

Aksu, keşke müzik şöleni yerine, alternatif bir program tertipleseydi. Kardeşler kan ağlarken,  diğer kardeşlerin eğlenmesi açıkçası hiç şık olmadı