www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


SİZCE HANGİSİ İSTİFA ETMELİ?

SİZCE HANGİSİ İSTİFA ETMELİ?


Edirne Valisi Dursun Şahin, "Mescid- i Aksa’nın içinde savaş rüzgarları estiren o eşkıya kılıklı insanlar Müslümanları katlederken, biz de onların sinagoglarını yapıyoruz. İçimde büyük bir kinle söylüyorum bunu. Biz de onların mezarlıklarının etrafını temizliyor, projelerini kurula gönderiyoruz. Buradaki tadilatı sona gelen sinagog sadece müze olarak tescil edilecek. İçinde bir sergileme, vitrinleme yapılmayacak” dedi.

Edirne Valisi Şahin`in bu açıklaması, Türkiye`de Müslümanların paralarıyla yayın hayatını sürdüren İsrail yanlısı gazeteler tarafından "utandıran açıklama" olarak verildi.

Açıkçası Vali Şahin`in açıklamasında utanılacak bir şey yok, hatta gurur duyulacak bir açıklama. Zira Valinin dediği gibi, eşkıya kılıklı insanlar Müslümanları katlederken, İslam alemi için kutsal sayılan Mescid`i Aksa`yı kuşatıp ibadete kapatırken, ülkemizde sinagogların imar edilip, yadudilere ibadet özgürlüğü tanımak, şuurlu ve imanlı her Müslüman`ın kanına dokunmaktadır.

Siyonist Yahudilerin Müslümanlara yaptığı zulümlere misliyle ve benzeriyle karşılık verilmedikçe, ne ülkemizde ne de İslâm dünyasında acılar ve savaşlar bitmez. Siyonist Yahudilerin yaptığı hiçbir zorbalık yanlarına kar kalmamalıdır.

Edirne Valisi`nin açıklamalarına tepki gösteren CHP Bursa milletvekili Aykan Erdemir ise, "Vali Şahin makamının itibarını ve Türkiye’nin onurunu korumak için istifa etme sağduyusunu gösteremeyecekse, vakit geçirmeden görevden alınmalıdır” diye açıklama yapmış.

Şimdi kalkıp CHP`li vekile, "Vali niçin istifa etmeli" diye soracak olsak, ibadet özgürlüğünden, insan hak ve hürriyetlerinden dem vuracaktır.

Evet bu ülkede her insan dinini, diyanetini özgürce yaşamalı. Hiç kimse inancından ötürü 2. sınıf insan muamelesi görmemeli. Hatta buna engel olmak isteyenler de en sert şekilde kınanmalı, görevden el etek çektirmeli.

Ancak Yahudilerin ibadetlerine özgürlük isteyen CHP`li vekilinde, partisinin de bugüne kadar bu topraklarda Müslümanların ibadetlerini özgürce yapmalarına imkan tanıyan ne bir söylemini, ne bir icraatını işitmedik.

Aksine Müslümanların ibadetlerini huzur içerisinde yapmasına hep engel oldular. Müslümanların inandığı gibi yaşaması ve devletine hizmet etmesine hep karşı geldiler. Bunu da saçma sapan laiklik adına yaptılar.

Bence Müslümanların acısını yüreğinde hisseden, elindeki gücü zorbaların zulmüne tepki için kullanan Edirne Valisi değil, zalimlerin zorbalıklarına ses çıkarmaktan aciz, Müslümanlar için kılını kıpırdatacak cesareti olmayan pısırık CHP`li milletvekilinin istifa etmesi gerekir. Ya sizce...