www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


HANGİ ŞIK?

HANGİ ŞIK?


A) Metin Anıl istifa edecek mi?

B) Duran adamlar ya da çevreciler nerede?

C) Bu kaçıncı müjde?

D) 3’ü bir arada

E) Manavlar unutuldu?

F) Gazilere su parasız olsun mu?

 

a)İnegöl Ticaret Odası meclis toplantısında yaşanan tartışmaların ardından İMOS Derneği Başkanı Mustafa Akyol, başkan Metin Anıl’ı istifaya davet etti. Bu ülkede makamları demokrasi ile ele geçiremeyenlerin seçtikleri en kolay yol, makam sahibini istifaya davet etmektir. Demokrasiye inanmayan biri olarak diyorum ki; madem bu işlerin yolu demokrasiden geçiyor, o zaman herkes Metin Anıl ve ekibine saygı duyacak.

 

b)Hasanpaşa Köyündeki bir piliç fabrikası, dereye saldığı kimyasallarla binlerce balığın ölümüne neden oldu. Uzak doğudan gelip ülkemize yatırım yapan bu şirkete teşekkür ederiz, ama bizim geleceğimizi tehdit etmelerine izin veremeyiz. Acaba bir Türk firması onların ülkesine gitse ve derelerini kirletip binlerce balığın ölümüne neden olsa, acaba o firmanın hali ne olurdu. Devlet en büyük cezayı uygular, oranın halkı da eylemler yaparak o firmanın kapatılmasını isterdi. Hatta oralı olmayan devletine karşı dikilirdi. Ya bizler ne yapıyoruz sadece ah vah, o kadar.  Hele Taksimdeki 3-5 ağacı bahane eden İnegöllü çevrecilere ve duran adamlara ne demeli, hani neredesiniz. Ağaçlar kadar balıklarımızın ve derelerimizin kıymeti yok mu?

 

c)AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin’den açık öğretim fakültesi öğrencilerine müjde! “Sınavlar artık İnegöl’de yapılacak”. İlk olarak 2012 yılı için müjde veren Şahin, sonra 2013 şimdi de 2014 dedi.  Sanırım milletvekilimiz Hüseyin Şahin 2014 yılında yapılacak yerel seçimler sonrası Büyükşehir’e bağlanacak İnegöl’ü hesap ederek bu müjdeyi verdi.. Tabi İnegöl o zaman merkez ilçe olacak ve doğal olarak sınavlar İnegöl’de yapılabilecek. Bunda bir keramet aramamak lazım derim. Yalnız sayın vekilimize hatırlatmış olayım, AÖF’’ün 2014 yılında ki ilk sınavları, yerel seçimlerden önce yapılacak….

 

d) Dün İnegöl Ahıskalılar Derneği Cerrah Beldesinde 2. hınkal şenliği yaptı. Şenliğe İnegöl halkı da protokol üyeleri de büyük ilgi gösterdi. Özellikle AK Partililer milletvekili, ilçe başkanı ve belediye başkanı ile tam kadro katıldılar. Gelişleri muhteşem olan üçlünün gidişleri sırasında biran anons krizi yaşandı. Sayın milletvekilimiz müsaade istiyor, anons yapılsın denilince, anonsu yapacak görevlide acaba belediye başkanımızda müsaade istiyor mu telaşesi oluverdi. Ne acayip bir durum…

 

e)Manav hareketinin İnegöl’de ses getirmesi birçok siyasetçinin iştahını kabarttı. Hatta  eşinin manav olduğunu söyleyip ben de sizdenim mesajı verenler oldu. Tabi manav olunmaz doğulur. Ama illa manavları önemsediğini ispatlamak istiyorsan, satır aralarında Arnavuduyla,  Boşnağıyla, Gürcüsüyle biriz derken, manavları ıskalamaman lazım Bilmem mesajım anlaşıldı mı?

 

 f)CHP kadın kolları gazileri yemekte ağırlamış. Afiyet şeker olsun. Yemekte ana gündem maddesi gazilerin yaşam koşulları. CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, Belediyenin gazilerden su parası almamasını istemiş. Bu yasal olarak mümkün mü bilemiyorum. Ama merak ettiğim bir şey var. Türkiye’de kaç CHP’li belediye gazilerden su parası almıyor. Veya Kurşunlu’da gazi var mı? CHP’li Kurşunlu Belediyesi’nin böyle bir uygulaması var mı?