www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


SUÇLU TEKZEN Mİ? AKTAŞ MI?


 

Önceki akşam sosyal medya üzerinden bir tartışma yaşandı. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren bir işadamı, İnegöl AVM´de faaliyet gösteren TEKZEN firmasının Kayserili bir mobilya üreticisinin ürününü alışveriş merkezinin açık alanında teşhir edilmesine  tepki gösteren bir mesaj yayınladı.

Mesajında; ? Kınıyorum...

Yazık...Burası, İnegöl Avm.Tekzen firması Kayserili bir mobilya firmasının ürününü avm´nin ortasına teşhir yapıp, fiyat bile asmış.Bu alanlara ne tehşir edersen et yönetim , ama mobilya edemezsin....!

Mobilyanın başkenti İnegöl´ün göbeğinde böyle bir rezaleti kabul etmek işten değil.

İnegöl´den dünyaya açılan yüzlerce firma varken, bu nasıl bir mantıktır. Tekzen, avm içerisindeki kendi mağazasında sergileme imkânı varken, bu rezalete göz yuman İnegöl Avm yönetimini şiddetle kınıyorum konuyu gerekli yerlerde taşıyacağım.?

Derhal kaldırılmalıdır. Öyle değil mi??

Bu mesajın ardından ben dahil, bir çok İnegöllü esnaf ve işadamı çeşitli yorumlarda bulundular. Yorumlarda bulunanların bir kısmı Kayserili bir mobilya firmasının ürününün İnegöl´ün merkezindeki bir AVM´de teşhir edilmesinin ayıp ve yakışıksız olduğunu savunurken, bir kısmı da dileyenin dilediği ürünü alıp satabileceği ve teşhir edebileceği görüşünü savunan yorumlarda bulundular.

Dün TEKZEN firması tarafından AVM´de teşhir edilen söz konusu ürünü incelemeye gittiğimde, bir karyola, bir dolap, bir şifonyer i ile iki komidinden oluşan yatak odası takımının toplam fiyatı 1500 TL olduğunu gördüm.

 Albenisi olmayan, kalite ve tasarımdan uzak bu ürün 950 TL asgari ücret maaş alan bir işçi için çok cazip. Belki araştırılsa aynı fiyata İnegöl´lü firmalardan da benzer ürünü almak mümkün olabilir. Ancak İnegöllü firmalar TEKZEN firmasına bu konuda teklifte bulunmuşmudur, TEKZEN´in şartlarına dayanacak firma varmııdır bunu bilemiyorum  

Tabi İnegöllü mobilyacıların asıl kızdığı TEKZEN´in bu ürünü AVM´nin göbeğinde teşhir ediyor olması. İşte burada İnegölün menfatini savunmaya çalışan arkadaşların unuttuğu bir gerçeği hatırlatmak isterim.

İnegöl AVM yapıldığı sırada esnaf oda başkanları buraya gelecek firmaların ilçe merkezindeki tüm esnafları perişan edeceğini, işlerini yarı yarıya düşüreceğini ifade ettiler. Nitekimde öyle oldu.

Siyasiler, oda başkanları ve esnaflar, o günlerde bu tür endişeleri dile getirilirken, saygıdeğer belediye başkanı Alinur Aktaş,  ?Bizim için 250 bin ilçe halkının memnuniyeti önemlidir. Çarşıda ki esnaf önce kendine çeki düzen versin, hizmetini ve kaliteyi arttırsın?  diyerek İnegöl AVM´yi savunmuştu.

Gün geldi, İnegöl AVM hizmete açıldı. Birçok ünlü marka, İnegöl AVM´deki yerini aldı. Sahiplerinden kamu yararına denilip alınan önce pazaryeri, sonra AVM´ye dönüştürülen bu alanda,  şuan içki satan bir marketimiz bile var. Buna sebep olandan hesap soracak bir merci var mıdır?

Sözün özü ilçe esnafının yıkım projesi olan İnegöl AVM´de, TEKZEN ?in Kayserili bir firmanın ürününün teşhir etmesinin hiçbir önemi yok. Bırakın satsın ,bu arz ve talep meselesidir. Belki İnegöl mobilyasına faydası bile olacaktır. Artı Rızk Allah´tandır, korkacak bir şey yok.

Asıl korkmamız gereken, açıldıktan sonra İnegöl halkının giyim tarzını değiştiren,  kızlarımızı tesettürden uzakalaştırıp, İslam dışı kıyafetleri özendiren firmalardır.  Yani tehlike altında olan mobilya sektörümüz değil, kız çocuklarımızı özünden ve inancından uzaklaştıracak ortam ve imkanların hizmet diye sunulmasıdır.