www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


SU´LU KÖŞE!

.


 İnegöl´de birkaç günlüğüne yaşanan su kesintisi, hayatı olumsuz yönde etkilese de, bazı sektörlere de hareketlilik getirdi.İlçe halkı su kesintilerine isyan ederken, bazı sektörler ise ciddi kazançlar elde etti.

Hazır Su Satışları Patladı

Gündüz kesilen sular, gece yarısından sonra çeşmelerimizden akmaya başlasada, suyun hijyenine güvenmeyen ilçe halkı, hazır suya yüklendi. Market ve bakkalar su satışlarıyla cirolarını ikiye katladı.

Çarşı Hamamları Şenlendi

Su kesintileri, unutulan hamam kültününün yeniden hatırlanmasına vesile oldu. Su kesintilerinin yaşandığı günlerde çarşı hamamları adeta doldu taştı. Hayatında hiç hamam bilmeyen sebiler hamamla tanıştı.

Islak Mendil Satışlarında Ciddi Artış Yaşandı

Suların akmadığı günlerde ilçe halkının imdadına ıslak mendil yetişti. Her suya ihtiyaç duyulduğunda ıslak mendil kullanıldı. Dolayısıyla ıslak mendil satışlarında ciddi artış yaşandı.

İbrik, Güğüm ve Kova Satışları Arttı

Hazır suyla baş edemeyecekleri anlayan kalabalık aileler, çarşıdan aldıkları güğüm, kova ve ibrikleri geceden doldurarak gündüze hazırlık yaptılar. Suların akmamasından dert yanan züccaciyeci esnafı, satışların artmasıyla yüzü güldü.

Kiremit ve Tuğlaya İhtiyaç Duyuldu

Su kesintisine hazılıksız yakalanlar, abdest için tuğla ve kiremit arayışına girdi. Kimi evin çatısından kiremit söktü aldı, kimi yakınlardaki inşaatlardan ödünç tuğla alarak teyemmümle abdest tazeledi.

Hidrofor Satışları Arttı

Son 6 aydır bazı mahallerde üst katlara su çıkmıyor. Bu durum ilçemizde hidrafor satışlarını arttırdı, bu sayede tesisatçıların işlerinde gözle görülür canlanma yaşandı.

Kombi satışları arttı

Suyun çıkmadığı katlarda birçok kombiler arıza yaptı. Arızası mümkün olmayanlar yenikombi aldı. Kombi servisçileri de bu durumdan nasiplenenlerden.

Ayrıca su kesintilerinin yaşandığı günlerde unutulan bazı hasletlerde yaşanmadı değil.

Örneğin, kırsal bölgelerde sokak çeşmelerinde toplanan komşu kadınlar, eski günleri yâd etti.

Bayramdan bayrama görüşenler, suyu akan yakınlarına sıla-i rahim yaptı.

Suyun şükrüne varıldı, Su israfından vazgeçildi.