www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


PARTİLERİN SÜRPRİZ ADAYLARI

PARTİLERİN SÜRPRİZ ADAYLARI


AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli`nin milletvekilliğine niyetlenmesiyle, yeni başkan arayışına giren AK Parti`de her gün farklı isimler gündeme geliyor.

Kulislerde daha önce 3 adayın olduğunu yazmış ve adı geçen adayların şanslarının birbirine yakın olduğunu ifade etmiştim.

Bu adaylar isimleri halen kulislerde konuşulan Mustafa Ersan, Hüseyin Özdemir ve İsmail Tarık Şimşek. Kongreye ilişkin kaleme aldığım yazıdan sonra, iki isim daha kulislerde konuşulmaya başlandı. Bu isimlerden biri meclis üyesi Berat Ertopuz, bir diğeri yönetim kurulu üyesi Ömer Semiz.

Hangi isim teşkilatlarda kabul görür, Bursa ve Ankara hangi isme sıcak bakar şimdiden kestiremiyorum. Birde işin İnegöl ayağı var tabi.

Özellikle parti içi muhalefetin olduğu AK Parti`de, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekili Hüseyin Şahin, eski milletvekili Sedat Kızılcıklı ve mevcut ilçe başkanı Bülent Temelli`nin, kulislerdeki isimlerle ilgili ciddi referans olacağını tahmin ediyorum.

Ama şu bir gerçek, genel merkez hangi ismi ilçe başkanlığına aday gösterirse göstersin, yönetim kurulu, üzerinde mutabık kalınan isimlerden oluşacaktır. Zira geçtiğimiz seçim çıngar çıkmamasının en büyük sebebi, Bülent Temelli`nin yönetimine, milletvekili Hüseyin Şahin`inde görmek istediği isimlerin yazılmasıdır.

Genel merkez ilçe başkan adayını bir temayül sonucu belirleyecek olursa şayet, kulislerde ismi geçenlerin dışında farklı bir ismin çıkacağını sanmıyorum.  Kulislerde ismi geçenler arasında bana göre en şanslısı, tüm taraflara eşit mesafede gördüğüm İsmail Tarık Şimşek`tir.

MHP`DE BESLER SÜRPRİZİ

İlçe balkanı merak edilen bir diğer parti ise Milliyetçi Hareket Partisi.  15 gün öncesine kadar MHP ilçe başkanlığına kesin gözüyle bakılan Fikret Fidan`ın, milletvekilliğine soyunması partideki dengeleri alt üst etti.

MHP genel merkezinin il ve ilçe başkanları milletvekili olamaz şeklinde kararının ardından sürpriz bir isme yöneldi. Bu isim yerel seçimlerde adı belediye başkan adayı olarak ta geçen, ancak rahatsızlığı nedeniyle son anda adaylıktan vazgeçen, İnegöl halkının da yakından tanıdığı bir isim.

Tahminleriniz üzere çok uzun yıllar partinin çeşitli kademelerinde görev yapan köfteci Müfit Besler, MHP`nin yeni ilçe başkanı oluyor. Bugünlerde genel merkez tarafından atanmasına kesin gözüyle bakılan Müfit Besler, 30 Mart yerel seçimlerinde partililere tecrübesiyle ağabeylik yaparak etkin rol oynamıştı.

İnegöl halkının ve parti mensuplarının sevdiği isimlerden olan Müfit Besler`in, MHP`yi İnegöl`de güçlendirecek adımlar atacağını düşünüyorum ve yeni görevinde başarılar diliyorum.