www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


TABAN VE ERSAN


İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, göreve gelişinin 36´ıncı gününde ilçe basınıyla bir araya geldi.  Toplantıya ilçemizdeki tüm medya kuruluşlarının davet edilmesi önemli bir gelişme ve değişimin de işaretiydi.

Belediye başkanlığında yaşanan değişimin, yönetim anlayışına sirayet etmesi, geçmişe sünger çekilip yeni bir sayfa açılması, ilçemiz adına sevindirici ve umut verici?

Yapılacak hizmetlerden sorunların çözümüne, prensiplerinden çalışma sistemine varıncaya kadar, uzunca bir sunum yapan Başkan Taban´ı dersine iyi çalışmış, ne yapacağını bilen, sorunları iyi analiz etmiş, kendinden emin bir belediye başkanı olarak gördüğümü rahatlıkla söyleyebilirim.

Başkan Taban´ın tüm kesimleri kucaklayacak mütevazilikte olması, yine eleştirilere ve önerilere açık demokrat bir yönetim tarzı benimsemesi, İnegöl adına önemli bir kazanım olsa gerek.

İnegöl´ün yıllardır çözülemeyen sorunlarını ve çözümlerini tek tek dile getiren Başkan Taban´ın, iki saate yakın sunumunda en çok dikkatimi çeken; ?Elhamdülillah Müslüman´ız deyip uygulamada çok hata yaptığımız konular var.? cümlesi oldu.

Başkan Taban´ın itiraf niteliğindeki bu cümlesi, bir o kadar da takdire şayandır.  Zira kurucu ve yönetim kadrosu, teşkilatları ve seçmeni muhafazakâr ağırlıklı olan bir partinin belediyesi, İslam inancına uygun olmayan işler yapamaz, yapmamalı. İşte geçmişte şahsımın da çok eleştirdiği söz konusu icraatların, bir daha belediye eli ile vuku bulmayacağını ve hassasiyet gösterileceğini ifade etti Sayın Taban.

Aslında İnegöl´de sorunların çözümünden ziyade adaletli ve paylaşımcı bir yönetim tarzına özlem var. Başkan Taban, bunu iyi çözümlemiş olsa gerek, konuşmasının birçok yerinde birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Şayet Başkan Taban, kavgadan uzak durur, tüm kesimleri kucaklar, kimseyi ötelemez ve de eleştirilere açık bir yönetim sergilerse, inanıyorum ki her gittiği yerde hürmet ve muhabbetle karşılanır ve hiçbir zaman da itibarını kaybetmez.

İnegöl gibi koca bir şehrin sorunlarını ve sorumluluğunu omuzlayan Alper Taban´ın en büyük şansı da bana göre göreve yeni seçilen ilçe başkanı Mustafa Ersan´dır. Mustafa Ersan adaletli, kavgadan uzak, yapıcı, çevresinde sevilen, sayılan, sakin yapılı, muhabbet ehli bir insandır. El ele verdiklerinde gönülleri fethedeceklerine ve 13 yılın kötü izlerini sileceklerine inancım tamdır.