www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


TABAN´A AÇIK MEKTUP


2004 yılı yerel seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Alinur Aktaş, istifası alınan Recep Altepe´nin yerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Aktaş´tan boşalan koltuğa ise yardımcısı Alper Taban getirildi. Göreve başlayan ve şu günlerde tebrikleri kabul etmekle meşgul olan Taban, bir yandan da İnegöl´ün müzmin sorunlarıyla baş başa kalmış durumda. Başkan Taban´ın durumu, gırtlağa kadar borçlu bir adamın ani ölümü sonrası çocukların düştüğü müşkül durma benziyor. Ancak her şeye rağmen ilçe halkı Aktaş´ın BŞB Başkanı olmasından, oldukça memnun zira uzun zamandır ihmal edilen İnegöl için yeni bir umut doğdu. Aktaş´ın yapamadığı yada yapmakta zorlandığı işlerini daha kolay hizmete dönüştüreceğine inanıyor.

Alper Taban ise beyefendi kişiliği ile taraflı tarafsız tüm kesimlerin takdir edip kabul ettiği bir siyasetçi. Taban´ın İnegöl Belediye başkanı olması, parti içerisinde o koltuğa talip bazı kişileri memnun etmese de, ilçe halkının Alper Taban´a hüsnü zan ile yaklaştığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Aktaş´ın 13 yıldır başkanlık yaptığı İnegöl´ü, 2019 seçimlerine kadar yönetecek olan Alper Taban´ın önünde, geçmişten gelen bir takım sorunlar var. Bu sorunların çözülememesine gerekce olarak Alinur Aktaş yada BŞB Eski Başkanı Recep Altepe sorumlu gösterilebilir. Şimdi suçlu arayarak zaman kaybetmeye  gerek yok. Zira ilçe halkı hizmet bekler. Bu minvalde Başkan Alper Taban´ın tebrik ziyaretlerini bir an önce tamamlayıp kolları sıvaması şart.

Peki, nedir bu sorunlar?

En başta ilçenin ana arterlerinde belli saatlerde yaşanan trafik ve otopark sorunudur. Bu sorun geçmişten bugüne artarak devam etmekte ve bir türlü önlenememiştir.  Yapılan onca trafik master planına rağmen ana arterler ve çarşı bölgesinin de yaşanan trafik ve park sorununun kısa sürede çözüme kavuşturulması beklenmektedir.

İkincisi, ilçemizin birçok bölgesinde asfalt sorunu yaşanmaktadır. Asfaltlanmayan cadde ve sokaklarda vatandaşlarımız yazın tozla, kışın çamurla boğuşmaktadır. Asfaltı olan ancak köstebek yuvasına dönmüş yolların da acilen onarılması gerekmektedir. Zira çukurlar nedeniyle o caaanım araçlar, büyük zarar görmekte ve sürücüler bu duruma ciddi tepkiler vermektedir.

Bir başka önemli sorun, ilçemizin eskiye oranla çok kirli bir görüntüye sahip olmasıdır. Kirlilik sadece çevre kirliliği değil, aynı zaman da yaşadığımız kış şartlarında hava kirliliği olarak ta baş göstermektedir. Hava kirliliği ile mücadele kararlılıkla sürdürülmeli, sokakların temizliği konusuna ise hususiyetle durulmalıdır.

Bir başka ciddi sorun ise içme suyu problemidir. İnegöl´ün birçok bölgesinde sular içilemeyecek kadar kötüdür. Çeşmelerden adeta çamur akmaktadır. Bazı merkez mahallerde sular üst katlara çıkmamakta, bu nedenle de özellikle kombiler çalışmamakta, bilhassa kadınlarımız büyük zahmetler çekmektedir. İnsanlar için hayati önem taşıyan suyun içilebilir hale getirilmesi belediyemizin asli görevidir. Dört tarafı sularla çevrili İnegölümüz´de çeşmelerden suyun akmaması abeste iştigaldir ve bu sorun ivedi bir şekilde çözüme kavuşturulmalıdır.

İvedilik gereken bir başka mesele ise semt pazarlarıdır. Sürekli büyüyen ve gelişen İnegöl´deki semt pazarları, adeta 80´li yılları hatırlatmakta ve sırıtmaktadır. Bilhassa sanayi bölgesinde kurulan pazartesi pazarının yol açtığı keşmekeşlik bir an önce düzeltilmelidir. Pazaryeri civarındaki esnaf pazarın kurulduğu günlerde sevkiyat yapamaz haldedir. Pazartesi günleri ara sokaklarda geçişler neredeyse mümkün değildir. Esnaf kendi aracını park edecek yer bulamamaktadır. Her pazartesi yaşanan bu çileyi sonlandırmak, pazaryerinin gününü, Mesudiye Pazarının günü ile değiştirerek çözmek mümkündür.

Sayın Taban´ın yapacağı en önemli icraat bana göre, tüm ilçe halkını düşüncesini ve yaşantısına bakmaksızın samimiyetle kucaklamak olmalıdır. İlçe halkının yaşadığı sorunları gerek sosyal medyadan, gerekse yazılı ve görsel medyadan dile getirmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bu sebeple geçmişte sorunları dile getiren vatandaşlara yönelik yapılan sindirme gayretlerinden vazgeçilmeli, eleştiriye açık şeffaf bir yönetim tarzı ile benimsemelidir.

Hülasa Başkan Alper Taban, geçmişe sünger çekip, tüm ilçe halkı için yeni bir sayfa açmalı ve yoluna emin adımlarla yürümelidir.