www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


TARIM A.Ş NE İŞ YAPAR


 

Büyükşehir yasası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesine dahil olan İnegöl Sebze ve Meyve Hali, yaklaşık 2 yıldır Tarım AŞ. Tarafından yönetilmekte.

2014 yılının kış ayında çatısı çöken ve uzun süre onarılmayan İnegöl Hali´nde şu ana kadar doğru dürüst, elle tutulur tek bir hizmet yok.

Hal esnafı ise?bir dokun bin ah işit´derler ya aynen öyle.  Esnaf, Tarım AŞ.´nin gelir gelmez yaptığı en önemli icraatın, Hal giriş ve çıkışlarını 5 TL yapması olduğunu söylüyor.

Hal´den bir yada iki kasa sebze yada meyve alan esnaf, girişte ödediği 5 TL nedeniyle elde edeceği karını Tarım AŞ´ye bırakıyor.

 Hal´i İnegöl Belediyesi´nden devralan Tarım AŞ, verilen sözlerin hiç birini yerine getirmiş değil.Hal esnafı özellikle hırsızlıklardan yana çok sıkıntılı. Güvenliğin yetersiz kaldığı hal de sürekli hırsızlık vakalarının yaşandığından söz eden hal esnafı, duvarların yükseltilmesi ve kesilen tellerin onarılması gerektiğini belirtirken,  bu yönde söz veren TARIM AŞ yetkililerinin sözlerini yerine getirmediklerini söylüyor.

Tanesi 5 TL olan Ağaç ya da plastik sandıkların sürekli çalındığını kaydeden hal esnafı, Hal idaresinin İnegöl Belediyesi´nde iken daha iyi yönetildiğini ve daha iyi hizmet aldıklarını ifade ediyor.

Hal´deki hizmetin ve güvenliğin sıfır olduğunu söyleyen esnaf, TARIM AŞ yetkililerini bir an önce verdikleri sözleri yerine getirmesini istiyor.

MOBİLİYUM BİR ŞANS?

Mobilya sektörü son dönemlerde ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ve komşu ülkelerle yaşanan münasebetler nedeniyle zor günler yaşıyor.

İnegöl´ün lokomotif sektörü olan mobilya ile ilgili son 10 yılda yapılanlar ve yapılmak istenenler diğer şehirlerdeki sektör temsilcilerini imrendiriyor.

Yıllardır üzerine koyarak devam eden fuarlar, her geçen yıl artan ihracat rakamları, kalite ve tasarımdaki yenilikler, kurumsallaşma adımları derken, geçtiğimiz yıl hizmete giren Mobiliyum AVM İnegöl´e çok büyük güç kattı.

Ancak Mobiliyum AVM, henüz tamamlanmayan 2. etabı ve arzu edilen tanıtım ve reklamların hayata geçmemesi nedeniyle, şuana kadar mobilyacıları tatmin etmiş değil. AVM´de mağaza açarak büyük bir borcun altına umutla giren mobilyacılarımız, maalesef bugünlerde büyük sıkıntı içerisinde.

Mobiliyum AVM´nin şuana kadar randıman vermemesi, her ne kadar konjonktürel bir durum olsa da, AVM´yi yönetecek profesyonel bir genel müdürün olmaması da yapılmak istenen, ya da hayal edilenlerin hayat bulmasının önüne geçiyor.

Mobiliyum AVM´nin deneme yanılma yöntemiyle genel müdür ataması yapması doğru bir strateji değil. Mobiliyum AVM, İnegöl Mobilyacısı için ciddi bir yatırım ve önemli bir gelecek vaat ediyor. Bu nedenle profesyonel, içimizden, mobilyayı bilen, deneyimli rüştünü ispatlamış bir ?ER´kişinin burayı yönetmesi şart. Bu yönetici İnegöl´de mevcut, ama ismini burada zikretmem doğru olmaz. Ama biraz düşünüldüğünde bu isim herkesin aklına gelebilir.