www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


TAYYİP ERDOĞAN HAYIRLI OLSUN

TAYYİP ERDOĞAN HAYIRLI OLSUN


Düşünsenize Cumhuriyet rejimiyle yönetiliyorsunuz ve devletin ve cumhurun başını temsil eden kişi, o ülkenin halkı tarafından seçilemiyor. 91 yıllık bu ayıp, 10 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ortadan kalkmış olacak. Türk halkı tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanını kendisi belirleyecek.

 

Hoş Cumhurbaşkanlığına aday olma konusu da çok demokratik sayılmaz.  Zira bir kişinin Cumhurbaşkanlığına adaylığı en az 20 milletvekilinin imzasından geçiyor.

 

20 imza ve üzerini bulan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan isimler oldular.

 

Bu adayları incelediğimizde 3 genel seçim, 3 yerel seçimden oylarını arttırarak çıkmış,  2 referandumdan galip ayrılmış AK Parti adayı Recep Tayyip Erdoğan ile yıllardır terör örgütü PKK’nın sözcülüğünü yapmış BDP’nin adayı Selahattin Demirtaş ve Çatı adayı diye tabir edilen Ekmedin İhsanoğlu var. Peki İhsanoğlu’nu kimin adayı; halkla yıldızı hiç barışmayan statüko yanlısı CHP, bir türlü muhafazakar ve ülkücü çizgide net olamayan MHP ve oyları sıfır seviyelerinde olan birkaç partinin.

 

Cumhurbaşkanı adaylarına desteklerini açıklayan partilerin siyasi görüşlerini bir tarafa bırakıp, adayların şahsiyetlerini incelediğimizde Recep Tayyip Erdoğan Türk siyasi hayatına günahıyla sevabıyla damgasını vurmuş bir lider. Başbakan Erdoğan ile ilgili çok şey yazılıp çizilse de, kendisi her türlü eleştiriye müstahak olsa da, şuan siyasette alternatifi olmayan tek liderdir.

 

Başbakan Erdoğan’ı dilediğimiz kadar eleştirelim, yerden yere vuralım, ama hakkını da verelim.  O,  ister kabul edin, ister etmeyin siyasi hayatı boyunca asla bu milletin inancı ile alay etmedi ve asla kimsenin yaşantısına karışacak bir politika gütmedi. Aksine inançlı insanların yaşadığı haksızlıkları ve zulümleri ortadan kaldırdı.

 

Onca yazılana ve çizilene rağmen halkın tek umudu olarak gördüğüm Başbakan Erdoğan’ın karşısına çıkan adaylara bakarsak, Selahattin Demirtaş bir kere Müslüman Türk halkını temsil edecek kapasitede, karakterde ve siyasi anlayışta biri değil. Terörist başı aponun ağzıyla siyaset yapan, bir kısım kandırılmış kürdün temsilcisi konumundaki birinin,  Tayyip Erdoğan’ın karşısına rakip olarak çıkması ancak bir seçim taktiği olabilir.

 

Gelelim çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na. İhsanoğlu maça daha baştan 1-0 mağlup başladı bile. Zira İhsanoğlu, kendisini aday gösteren CHP’de bile kabul görmeyen yerden yere vurulan biri iken, nasıl olurda Tayyip Erdoğan’a karşı zafer kazanır, hiç aklınız kesiyor mu?

 

Muhafazakâr camiaların İslam Konferansı Genel Sekreterliğinden tanıdığı, aday gösterildiği CHP’de ise kimsenin tanımadığı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Mısır’da darbe yapan Sisi’ye sahip çıkması, başörtüsüne gelenek demesi, Kuran’ı Kerim’i Arap edebiyatının en büyük eseri diye ifade etmesi, kendisine oy vermeyi düşünen Müslüman camialarda hayretle karşılanmış ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Paralel yapının projesi olduğu da iddia edilen İhsanğolu,laik söylemleriyle şimdiden dip yapmış ve şahsını ve şansını tüketmiştir.

 

Sözün özü, Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine şimdiden hayırlı olsun