Şerif Gürbaş


TEDAVİ ETMEYE DEVAM EDECEĞİM

TEDAVİ ETMEYE DEVAM EDECEĞİM


Vestel AŞ’nin Atatürk Bulvarındaki 2.’nci şubesi, Cumartesi günü düzenlenen törenle hizmete açıldı. Öncelikle Yüce Allah’tan işyeri sahiplerine ve çalışanlarına, bol ve bereketli kazançlar nasip etmesini diliyorum.

 

Vestel AŞ’nin açılışına katılan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkan Oğuzhan Asiltürk çok güzel mesajlar verdi. Asiltürk dedi ki, “Müminler birbirinin kardeşidir. Dolayısıyla hepimiz inananlar olarak birbirimizin kardeşiyiz. Bazen birbirimizin hatalarını ifade ederek o hatadan dönmesini istediğimiz zaman darılanlar oluyor. Halbuki peygamber efendimiz buyuruyor ki, müminler birbirinin kardeşidir. Kardeşinizde bir eksiklik görürseniz onu siz tedavi ediniz diyor. Yoksa kardeşlik bağı ayrı bir bağdır, bir yanlışı ifade etmek ayrı bir bağdır. Ben de bütün İnegöllülerle kardeş olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

 

Sayın Asiltürk’ün sözünü ettiği, “Müminler birbirinin kardeşidir. Kardeşinizde bir eksiklik görürseniz onu siz tedavi ediniz. Yoksa kardeşlik bağı ayrı bir bağdır, bir yanlışı ifade etmek ayrı bir bağdır” Hadisi Şerifi’ne ayrı bir parantez açmak istiyorum.

 

Hepimizin malumu, İnegöl’de 236 bin vatandaşımızın sorumluluğunu gerek siyaseten, gerekse memuriyetleri gereği üstlenmiş idarecilerimiz var. Bu idarecilerimiz gücü nispetinde ve kanunlar çerçevesinde hem İnegölümüze, hem de sorumluğunu üstlendiği insanlara hizmet etmekte. Ama bu idarecilerimiz de zaman zaman her insan gibi hatalar yaparak yanlışa düşebiliyorlar.

 

İnegöl’de yaşayan 236 bin insanın sözcüsü olan biz gazetecilerde, zaman zaman hata yapan bu idareci kardeşlerimizi uyarmaya çalışıyoruz.

 

Ama ne hikmettir ki bu idareci kardeşlerimiz, uyarılarımızı siyasi olarak algılayıp gönül koyuyorlar, darılıyorlar ve ellerindeki gücü ve nüfuzu, kendilerini Allah rızası için uyaran biz gazetecilere karşı kullanıyorlar.

 

Ben şahsım olarak bu zamana kadar hep, Emri bil Maruf, Nehyi anil Münker anlayışı ile gazetecilik yapmaya çalıştım.

 

İdarecilerimizin yaptıklarını, ya da yapmadıklarını kendi inancım ve dünya görüşüme göre yorumladım. Yorumlarım ya da eleştirilerim elbet birilerine rahatsızlık verdi, hatta iğne gibi battı ve canını yaktı.

 

Ama iyi bilinmelidir ki, bu zaman kadar yaptığım tüm eleştiriler ve yorumlar, peygamber efendimizin buyurduğu gibi “Müminler birbirinin kardeşidir. Kardeşinizde bir eksiklik görürseniz onu siz tedavi ediniz.”hadisi ışığında gerçekleşmiştir.

 

Eksikliğini gördüğüm idareci kardeşlerim, uyguladığım tedavi yönteminden rahatsızlık duymuş ve bana tepki vermiş olabilir. Olsun, ben her şeye rağmen bundan sonra da aynı anlayışla ve yöntemle kendilerini tedavi etmeye devam edeceğim. Zira Hastaya kızılmaz, tedaviden vazgeçilmez.